Candát s rýží Sadri a pečenou zeleninou

Candát s rýží Sadri a pečenou zeleninou Candát s rýží Sadri a pečenou zeleninou
Autor receptu | Foto: Jan Lankaš z Domácí vaření

Příprava: 45 - 50 minut
Porce pro 2 osoby

  • Sadri rýže (Reishunger) 200g
  • Candát, vykostěné filety 400g
  • petržel 120g
  • paprika 130g
  • cuketa 140g
  • červená cibule střední 1 ks

1
Rýži dvakrát vypereme a poté namočíme na 10 minut do odměřené vody dle návodu na obalu. Candáta vykostíme (doporučujeme kleště s úzkým koncem) a vyřízneme si dvě porce filetů. Ty okořeníme solí, Nutter Coconut směsí a pokapeme řepkovým olejem. Poté si očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme ji na libovolné tvary, např. úzké nudličky.

2
Do hrnce dáme 70g másla a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou bílou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, vlijte k ní rýži i s vodou, ve které se namáčela a necháme zavařit. Pak plamen stáhneme a dusíme pod poklicí, dokud rýže nebude měkká, zhruba 25 minut. Zapneme si troubu na 200°C. Mezitím na vedlejším hořáku rozpálíme pánev s řepkovým olejem a kůží dolů na ní restujeme candáta dozlatova.

3
Jakmile je candát orestovaný, vyndáme ho a na pánvi postupně přidáváme a restujeme zeleninu v pořadí petržel, červená cibule, cuketa a paprika. Ke konci přidáme sůl a Original Sea Pepper. Jakmile máme směs hotovou, přendáme buď do menšího pekáče, nebo necháme v pánvi (v případě pánve vhodné pro použití v troubě). Candáta přendáme na směs a dáme do trouby zhruba na 7 minut, aby se ryba dopekla. 

Kategorie

Nepromeškejte party box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.