Sépiové tagliatelle s rybou a sušenými rajčaty

Sépiové tagliatelle s rybou a sušenými rajčaty
Autor receptu | Foto: Jan Lankaš z Domácí vaření

Příprava: do 40 minut
Porce pro 2 - 3 osoby

  • sépiové tagliatelle 250g (Pasta Culinaria)
  • losos 100g
  • candát 100g (nebo jenom losos)
  • rajče větší 2 ks
  • sušená rajčata v oleji 100g
  • petržel velkolistá nať nasekaná 10g
  • červená cibule střední 2 ks

1
Do dostatečně velkého hrnce dáme nejprve vařit vodu na těstoviny (na jedno balení těstovin zhruba dva litry osolené vody s olivovým olejem.) Nakrájíme rybu na větší kostky, okořeníme solí, pepřem a přidáme pár kapek řepkového oleje. Cibuli nakrájíme na tenké proužky, česnek na plátky, petržel natrháme na drobné snítky, nasekáme a špenát ponoříme do studené vody. Z rajčete vyřízneme tvrdou část (bubáka) a špičku nařízneme do kříže. Sušená rajčata pokrájíme na malé kostičky.

2
V případě těstovinových jídel se pouštíme do vařený pasty, až když máme hotovou kompletní přípravu ostatních surovin; Do vařící vody dáme spařit rajčata, než prasknou. Pak vyndáme, oloupeme, rozpůlíme a lžicí nebo vypichovátkem vyndáme jádra se středem rajčete. Dáme vařit těstoviny na 3 – 5 minut. Připravíme si široké síto, přes které těstoviny slijeme a nádobu pod síto, kam zachytíme trochu vody ze slévaných těstovin. Po slití přilejeme do těstovin trochu olivového oleje, aby se neslepily (nikdy uvařené těstoviny neprolévejte vodou!). Nemáme-li široké síto, dáme na plech tak, aby na sobě těstoviny nebyly ve velké vrstvě.

3
Rozpálíme si pánev, nejlépe typu wok, a hodně zprudka na řepkovém oleji opečeme rybí maso. Nejlépe jen z jedné strany, pak a vyndáme ven. Rybou nemícháme, rozpadla by se. Do pánve přilijeme olej ze sušených rajčat, cibuli a česnek, restujeme, pak přilijeme víno a necháme vyvařit. Přidáme sušená rajčata a opět restujeme. Nakonec přidáme kostičky rajčat, špenát a směs dochutíme solí a kořením, Ve chvíli, kdy přidáme špenát, stáhneme plamen. Přidáme těstoviny, rybu a nasekanou petržel. V případě potřeby přilijeme vodu z těstovin - pasta se nesmí nikdy podávat suchá a je důležité těstoviny v pánvi dostatečně promíchat se směsí (omáčkou). Promícháme, dochutíme a podáváme. 

Kategorie

Nepromeškejte party box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.