Marinovaný losos se salátem s quinoou a cizrnou

Marinovaný losos se salátem s quinoou a cizrnou Marinovaný losos se salátem s quinoou a cizrnou
Autor receptu | Foto: The Foraging Fox

Příprava: 30 minut
Porce pro 4 osoby 

  • filety z lososa, s kůží 4ks
  • kečup z červené řepy (Foraging Fox) 6-8 polévkových lžic dle velikosti filetů
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl

Salát:

  • quinoa 250 g
  • cizrna uvařená nebo sterilovaná 125 g
  • cherry rajčátka barevný mix 250 g
  • červená (oranžová) paprika ½
  • červená cibule malá 1 ks
  • řepkový olej s citronovou příchutí (Supernature) 4 lžíce

1
Filety naložíme nejlépe přes noc (nebo alespoň na pár hodin) do kečupu z řepy, zabalíme do fólie nebo pytlíku a dáme odpočinout do chladničky.

2
Lososa vyndáme z chladničky alespoň 15 minut před tepelnou úpravou. Mezitím si připravíme přílohu. Quinou uvaříme v osolené vodě (na 1 díl quinoi připadá 2,5 dílu vody). Papriku nakrájíme na větší kousky a na oleji opečeme. Rajčata rozkrájíme podélně na čtvrtky a prohodíme na pánvi s opečenou paprikou a přendáme do velké mísy. Cibuli nakrájíme na kostičky a spolu s uvařenou quinoou a cizrnou přidáme do mísy. Osolíme, opepříme. Zakápneme limetkou, přidáme olivový olej a promícháme.

3
Filety grilujeme v pánvi na másle nejprve kůží dolů, přibližně 4 minuty (podle výšky filetu), potom otočíme a pokračujeme v grilování ještě 1 minutu (nebo můžeme péct v troubě v papilotě). Měl by mít zvenku krásný růžovofialový nádech a jemnou chuť po červené řepě. Servírujeme na salátu.

Kategorie

Nepromeškejte party box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.