Risotto s omáčkou z červené řepy

Risotto s kečupem z červené řepy
Autor receptu | Foto: The Foraging Fox

Příprava: 20-25 minut
Porce pro 4 osoby

  • vývar (zeleninový nebo kuřecí), čerstvý 1 l
  • kulatozrnná rýže (Arborio, Carnoli aj.) 400g
  • cibule ½, nakrájená najemno
  • šunka nebo libová slanina 100g
  • hrášek (čerstvý nebo mražený) 200g
  • Omáčka z červené řepy  (The Foraging Fox) 1 polévková lžíce


  • bílé víno 150 ml 
  • tymián čerstvý
  • kozí sýr čerstvý, rozdrobený najemno 100 g
  • parmazán, čerstvě nastrouhaný 75g
  • máslo
  • černý pepř, čerstvě mletý
  • mořská sůl

Postup:

1
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, pak přihodíme cibulku, šunku (slaninu) a necháme osmahnout, až cibulka změkne a zesklovatí (neměla by zhnědnout).

2
Přidáme rýži, promícháme s cibulkou a lehce osmahneme. Přilijeme víno a pravidelně mícháme, dokud se víno zcela nevyvaří. Přilijeme naběračku vývaru, přidáme špetku soli a necháme pozvolna vařit. Jakmile rýže vsákne všechen vývar, přilijeme další naběračku a opět necháme zvolna vařit, dokud se vývar nenasákne do rýže. Takto postupujeme opakovaně, dokud nám vývar stačí. (Každá naběračka vývaru se musí do rýže nejprve zcela absorbovat, než přilijeme další.) Neustále přitom mícháme. Mícháme tak dlouho, dokud není rýže měkká, ale stále pevná. Pak přidáme pepř a dosolíme. Přidáme hrášek a odstavíme.

3
Do risotta vmícháme lžíci omáčky z červené řepy, polovinu kozího sýra a parmazán. Rozdělíme na talíře, posypeme zbylým kozím sýrem (přidáme ev. ještě variaci listových salátů) a ihned podáváme, dokud je risotto krásně vláčné.

Risotto s kečupem z červené řepy

Kategorie

Nepromeškejte party box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.