Fazolkový salát s mandlovým pestem

Fazolkový salát s mandlovým pestem
Autor receptu | Foto: Petra Pokorná, autorka Mandlové kuchařky
Příprava: 25 minut
Porce pro 2 osoby
  • čerstvé zelené fazolky 350g
  • mandle sekané 50g
  • zelené pesto 80g 
  • máslo 20g

1
Nejprve dáme vařit velký hrnec vody. Fazolkám zastřihneme konce se stopkou (můžeme je překrájet na menší kusy). Vodu osolíme, zvýšíme plamen na maximu a fazolky vložíme najednou do vařící vody (var by se neměl přerušit), stáhneme plamen a vaříme podle velikosti fazolek cca 5 – 7 minut. Poté je scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se zastavil var.

2
Rajčata nakrájíme na nudličky. Na pánvi nasucho opečeme mandle. Jakmile začnou chytat barvu, přidáme k nim máslo a fazolky a chvíli vše společně na středním plameni opékáme. Fazolky přitom neustále mícháme a prohazujeme, aby se rovnoměrně prohřály a obalily máslem a mandle se opekly dozlatova.

3
Pánev odstavíme a ihned vmícháme pesto – opět je třeba fazolky řádně míchat a prohazovat. Osolíme a opepříme podle chuti. Nakonec zamícháme sušená rajčata a přidáme také také česnek a mandle z nakládaných rajčat. Servírujeme teplé nebo vlažné s rozpečenou bagetou.

Kategorie

Nepromeškejte party box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.