Dýňové rizoto ze Sadri rýže

Dýňové rizoto ze Sadri rýže - Reishunger
Autor receptu | Foto: Katescuisine
Na 4 porce budete potřebovat:

  • 1 máslová dýně
  • 200g rýže Sadri (Reishunger)
  • 100g rýže Essenza
  • 1 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 100g parmazánu
  • uzená sůl Maldon
  • mořská sůl
  • olivový olej
  • 100g uzeného lososa
  1. Dýni rozpůlte napůl, vydlabejte semínka a dejte obě půlky buď do pečenky nebo na plech.
  2. Obě poloviny dýně osolte mořskou solí a polijte pořádně oliváčem. Pokud máte pečenku, tak nyní stačí přiklopit víkem a pečenku zapnout a pokud zvolíte variantu s plechem, tak plech dejte do rozehřáté trouby na 180 stupňů. V obou případech pečte doměkka cca 60 minut.
  3. Když je dýně upečená, přendejte ji na talíř a nechejte ji vychladnout.
  4. Mezitím začněte připravovat rýži – cibuli i stroužky česneku zbavte slupky a obojí nakrájejte nadrobno.
  5. V pánvi rozehřejte olivový olej a když je rozpálený, orestujte na něm cibuli s česnekem.
  6. Poté do pánve přidejte oba druhy rýže, kterou předtím propláchněte pod studenou vodou.
  7. Nyní osolte mořskou solí a přilijte první část vývaru – aby rýže byla pouze potopená.
  8. Za stálého míchání nyní na středním plameni rýži vařte. Až se vývar, který jste k rýži přilili vypaří, přilijte pomocí naběračky další část vývaru, ale pouze tak, aby byla rýže jenom potopená. Takto postupujte až do chvíle, kdy je rýže hotová takzvaně na skus.
  9. Nyní vydlabejte dýni a přidejte ji k rýži, vše důkladně promíchejte.
  10. Nastrouhejte parmazán a přidejte ho také do pánve. Opět důkladně promíchejte.
  11. Nakonec přidejte uzenou sůl a opět důkladně promíchejte, aby se sůl dostala do celého rizota.
  12. Můžete ihned podávat. Na talíři ozdobte plátky uzeného lososa.
Dýňové rizoto ze Sadri rýže - Reishunger

Kategorie

Nepromeškejte party box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.