Česnekový kořeněný chléb

Česnekový kořeněný chléb
Autor receptu | Foto: Chinskitchen by Chintal Kakaya

Příprava: 15 minut, pečení 30-35 minut + kynutí
Porce pro 4 osoby

Těsto: Náplň:
  • chlebová mouka 500g
  • sůl, 2 čajové lžičky
  • cukr, 1 čajová lžička
  • droždí sušené 7g 
  • rostlinný olej 3½ polévkové lžíce
  • teplá voda 300ml

Postup

1
Do mísy dáme mouku, cukr, sůl a promícháme. Přidáme droždí, promícháme s moučnou směsí a přilijeme olej. V kuchyňském robotu začneme hnětat směs a pomalu přiléváme vodu. Jakmile se hmota spojí, zvýšíme výkon a necháme těsto hníst cca 10 minut, dokud nebude hladké a vláčné. Mísu vymažeme olejem, uhnětené těsto do ní přendáme a překryjeme potravinovou fólií, aby neosychalo. Necháme kynout cca 1-1,5 hodiny, dokud nezvětší svůj objem cca 2x.

2
Nakynuté těsto přesuneme na pomoučený vál a rozválíme ho na dlouhý obdélník. Plochu potřeme Smelly Garlic směsí (po okrajích vynecháme úzké proužky, aby šlo těsto spojit). Posypeme chilli a koriandrem. Těsto začneme stáčet od protější dlouhé strany směrem dopředu (jako Swiss roll). Volný cíp těsta zarolujeme dospodu. Oba konce srolovaného těsta spojíme a vytvoříme z něj kruh. Chléb opatrně přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a pomocí ostrého nožem nařízneme chléb po obvodu v pravidelných odstupech (viz. foto). Chléb zakryjeme a necháme znovu kynout dalších 45-60 minut.

3
Předehřejeme horkovzdušnou troubu na 200°C. Vložíme do ní chléb a pečeme 15 minut. Pak výkon zmírníme na 180°C a pečeme dalších 15-20 minut dozlatova. Upečený chléb necháme vychladnout na prkénku a servírujeme.

Česnekový kořeněný chléb

Kategorie

Nepromeškejte party box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.