Hříbkové tagliatelle se smetanovou omáčkou s hříbky a  dorůžova pečenou panenkou

Hříbkové tagliatelle se smetanovou omáčkou s hříbky a dorůžova pečenou panenkou
Autor receptu: Pasta Culinaria | Foto: Šmakujto

Příprava: 20 minut, pečení 3-4 hodiny
Porce pro 4 osoby

Ingredience
  • panenský olivový olej
  • rozmarýn
  • mořská sůl
  • drcený pepř 
  • drcený kmín

Postup

1
Vepřovou panenku opepříme, potřeme olivovým olejem s posekaným rozmarýnem a necháme odležet v chladničce alespoň přes noc. Před pečením ji řádně osolíme a necháme 30 minut odpočinout. Na rozpálené pánvi ji opečeme z každé strany 2 minuty dozlatova. Přendáme na plech s mřížkou a necháme odpočívat. Panenku vložíme i s plechem do trouby a dopékáme na 60°C asi 3 až 4 hodiny.

2
Hříbky namočíme alespoň na 15 minut do teplé vody a pak scedíme. Vodu z hříbků nevyléváme. Scezené hříbky opečeme na olivovém oleji dozlatova, přidáme pokrájenou šalotku a opékáme dosklovata. Přilijeme vodu z hříbků, přidáme posekaný rozmarýn, ochutíme kmínem, solí a pepřem a 3 minuty společně povaříme. Přidáme smetanu a 1 minutu opět povaříme. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí, pepřem nebo kmínem.

3
Hříbkové tagliatelle uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a ihned promícháme s hotovou omáčkou. Vepřovou panenku nakrájíme přes vlákno na plátky a ihned servírujeme.

Kategorie

Nepromeškejte party box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.