Žampiony Portobello plněné tapenádou z oliv

Žampiony Portobello plněné tapenádou z oliv
Autor receptu: Olive Branch | Foto: Šmakujto

Příprava: 30 minut
Porce pro 4 osoby

Ingredience

  • rukola 1 balení
  • olivový olej 
  • sůl 
  • pepř 
  • rustikální pečivo

Postup

1
Troubu předehřejeme na 200 °C. Žampionům vyřízneme nohu, dáme je kloboukem dolů na olejem potřený pečící plát a lehce posolíme. Vnitřky hub naplníme tapenádou a podle chuti opepříme. Houby navrch postrouháme trochou kozího sýra, přiklopíme alobalem a pečeme cca 15 minut.

2
Mezitím si připravíme salát. Rukolu dáme do větší misky, lehce zalijeme olejem, posolíme a opepříme. Můžeme zakápnout troškou citronové trávy. Salát důkladně promícháme. Houby po 15 minutách pečení odkryjeme a dalších 15 minut dopékáme. Podáváme s rukolovým salátem a rustikálním pečivem.

Kategorie

Nepromeškejte party box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.