Jahodové kuřecí Caprese

Jahodové kuřecí Caprese - Jahodový ocet
Autor receptu | Foto: The Little Herb Farm

Příprava: 40 minut
Porce pro 4-6 osob

Ingredience

  • kuřecí prsní řízky bez kůže 4 ks 
  • Jahodový ocet s bazalkou 100ml (The Little Herb Farm)
  • jahody čerstvé 250g, odstopkované a nahrubo pokrájené
  • Mozzarella 120g, nahrubo pokrájená nebo nakrájená na plátky
  • bazalka čerstvá
  • sůl, pepř

Postup

1
Kuřecí maso dáme do uzavíracího pytlíku, zalijeme 50ml octa a uzavřeme. Promneme prsty, aby se ocet dostal k masu ze všech stran, a dáme do chladničky na min. 5 minut a max. na 5 hodin. Předehřejeme troubu na 190 °C. Kuřecí maso vyndáme ze sáčku a přemístíme na plech. Polijeme zbytkem octa z pytlíku a posypeme solí a kmínem. Pečeme 30 minut, dokud není kuřecí maso upečené.

2
Mezitím přivedeme v malém rendlíku zbytek octa k varu. Jakmile začne ocet bublat, snížíme teplotu a svaříme pozvolna na redukci – zhruba na polovinu původního objemu. Pak odstavíme z plotny. V menší misce promícháme jahody, mozzarellu a bazalku pro vytvoření Caprese topingu.

3
Upečené kuřecí maso nakrájíme přes vlákno na plátky, navršíme na něj Caprese směs a zakapeme octovou redukcí.

Tip: Caprese směs přidejte do pečící mísy 5 minut před dopečením kuřecího masa. Sýr se krásně roztaví a jahody budou teplé. Ať už si vyberete studenou či teplou variantu, obojí funguje báječně. Dokonalý letní předkrm!

Jahodové kuřecí Caprese - Jahodový ocet

Kategorie

Nepromeškejte party box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.