Rukolový salát s Malinovým octem s rozmarýnem a nektarinkami

Rukolový salát s Malinovým octem s rozmarýnem a nektarinkami
Autor receptu | Foto: Šmakujto

Příprava: 15 minut
Porce pro 2 osoby

Ingredience

  • Šalotka malá 1 ks
  • nektarinky zralé 2 ks
  • rukola 1 balení
  • maliny, velká hrst
  • pomerančová kůra nastrouhaná ½ čajové lžičky
  • pomerančová šťáva čerstvá 1 polévková lžíce
  • Malinový ocet s rozmarýnem 70ml (The Little Herb Farm) 3 polévkové lžíce
  • olivový olej 6 polévkových lžic
  • černý pepř čerstvě drcený
  • sůl

Postup

1
Šalotku nakrájíme nadrobno a smícháme s octem, pomerančovou kůrou, polovinou pomerančové šťávy a špetkou soli. Dáme stranou. Nektarinky rozřízneme na poloviny, vyjmeme pecky a dále nakrájíme na půl centimetru široké klínky. Přemístíme je do misky a prohodíme se zbytkem pomerančové šťávy. Dáme stranou.

2
Postupně zašleháváme olivový olej do šalotkovo-octové směsi a přidáme trochu drceného pepře. V malé misce jemně rozmáčkneme maliny, abychom částečně zachovali jejich původní tvar, a zamícháme je opatrně do vzniklého vinaigrettu. Těsně před servírování dáme rukolu do velké mísy a prohodíme s polovinou vinaigrettu, aby se obalily všechny lístky salátu. Nektarinky prohodíme s 1 polévkovou lžící vinaigrettu.

3
Rukolu rozdělíme na talíře a poklademe plátky nektarinek. Zakapeme zbytkem dresinku, dozdobíme celými malinami a servírujeme.

Kategorie

Nepromeškejte party box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.