Lososový burger s kečupem z červené řepy a lilkovou majonézou

Lososový burger s kečupem z červené řepy a lilkovou majonézou
Autor receptu | Foto: The Foraging Fox

Příprava: 35 minut
Porce pro 4 osoby

Na burgery:
  • filety z lososa bez kůže 4ks
  • Thajská červená kari pasta 1 čajové lžičky
  • čerstvý koriandr 1 svazek
  • čerstvý zázvor dle chuti
  • sojová omáčka 1 čajová lžička
  • sůl, pepř

Na kompletaci:

Postup

1
Lososa nakrájíme na malé kostky. Nastrouháme zázvor a koriandr nasekáme najemno. V blenderu umixujeme lososa spolu se zázvorem, koriandrem, kari pastou, sojovou omáčkou, solí a pepřem na hrubě mleté maso. Z těsta vytvarujeme 4 burgerové placky a dáme odležet do chladničky.

2
Mezitím si rozpálíme gril na vyšší teplotu. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Avokádo vypeckujeme, nakrájíme na plátky a pokapeme šťávou z limetky.
Čistý grilovací tál potřeme olejem a dáme na něj lososové burgery a necháme grilovat 4-5 minut. Pak Burgery otočíme a opět grilujeme dalších 3-5 minut. Jakmile burgery otočíme, dáme na tál krátce rozpéct burgerové housky.

3
Na spodní část housky namažeme likovou pastu a navrstvíme na ni postupně salát smíchaný s lístky koriandru, cibuli, avokádo, řeřichu, grilovaný burger, kečup, salát. Vrchní část housky potřeme dostatečným množstvím lilkové pasty nebo kečupu a servírujeme.
TIP:
Jednoduchou obměnou náplně housky vytvoříte dokonalé letní pohoštění.
Pro přípravu hovězího burger přimíchejte do masové směsi Fiery Seaweed Pepper - pikantní směs koření s mořskými řasami (Cornish Sea Salt Co.) a nasekanou petrželku. Burgery můžete doplnit i grilovanými Portobello žampiony či grilovanou cibulkou se žampiony.
Kečup z červené řepy The Foraging Fox Kečup z červené řepy The Foraging Fox
Kečup z červené řepy Original Kečup z červené řepy HOT
Kečup z červené řepy The Foraging Fox
Kečup z uzené červené řepy

Kategorie

Nepromeškejte party box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.