Restovaný chřest s tamarindovo medovým přelivem

Restovaný chřest s tamarindovo medovým přelivem - Cheeky Food Co.
Autor receptu | Foto: Saffron & Spice

Ingredience

  • chřest zelený 1 svazek (10-12ks výhonků)
  • sezamový olej 2 polévkové lžíce
  • šalotka 1ks, najemno nakrájená

Na omáčku
  • česnek stroužky 2ks, nasekané 
  • zázvor nasekaný 1 čajová lžička 
  • sojová omáčka 1 ½ čajové lžičky

Kořeněný topping

Postup

Chřestu odlomíme spodní zdřevnatělé části a případně ve spodní části ještě oloupeme. Na pánvi rozpálíme na středním plameni sezamový olej, přihodíme šalotku, chřest a zvolna opékáme.
Mezitím smícháme v misce ingredience na omáčku. ¾ omáčky přelijeme chřest a opatrně mícháme.
Jakmile je chřest opečený, začne hnědnout a omáčka houstnout, je hotov. Sejmeme pánev z plotny a chřest přendáme na talíř. Polijeme jej zbylou ¼ omáčky a posypeme kořenícími směsmi. Ihned podáváme s rozpečenou bagetkou.

Kategorie

Nepromeškejte party box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.