Flank steak sandwich

Flank steak sandwich
Autor receptu | Foto: Coolinářka

Ingredience

  • stroužek česneku
  • olivový olej
  • chléb
  • hrubě mletý barevný pepř
  • sůl

Postup

Základem dobrého hovězího steaku je surovina – kvalitní vyzrálé maso, když do něho zaboříte prst a zůstane po něm důlek, maso je správně vyzrálé. Steak si před grilováním včas vyndejte z lednice, aby před pečením měl pokojovou teplotu. Osušte ho papírovou utěrkou. Kvalitní maso není potřeba přehnaně dochucovat, použijte klidně jen sůl a čerstvě nahrubo namletý barevný pepř, který důkladně vetřete do masa.

Gril rozpalte na vysokou teplotu. Steak položte na gril a pečte, dokud se sám nepustí roštu, maso nikdy neotrhávejte. Podle toho, jak chcete mít maso propečené, zvolte dobu grilování. Pro naše účely se nejlépe hodí úprava medium rare (méně krvavý) nebo medium (středně propečený). Po sejmutí steaků z grilu, nechte maso pár minut odpočívat přikryté alobalem, abyste brzkým nakrojením nepřišli o šťávu.

Společně s masem, ogrilujte na mřížce i na plátky nakrájenou cuketu, kterou během opékání potírejte olivovým olejem s rozmačkaným stroužkem česneku. Nakonec nechte opéct i plátky chleba.

Nyní steak nakrájejte po vláknech na půl centimetrové plátky.

Teď je čas zkompletovat sandwich. Opečený plátek chleba lehce pokapejte olivovým olejem, na něj dejte lístky rukoly, na plátky nakrájené rajče, opečenou cuketu, na ní nakrájené maso a nakonec vše pokapejte kečupem z červené řepy The Foraging Fox. Ten dodá jídlu tu správnou chuťovou tečku!
Kečup z červené řepy - The Foraging Fox - Flank steak
Kečup z červené řepy - The Foraging Fox - Flank steak
Kečup z červené řepy - The Foraging Fox - Flank steak

Kategorie

Nepromeškejte party box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.