Steak s pepřovým máslem, salátem a rozpečenou bagetkou

  • hovězí steak 4 ks
  • máslo 100 g
  • bageta (rustikální / světlá) 1 ks
  • rajče 1 ks
  • směs listových salátů
  • koření Original Sea Pepper (Cornish Sea Salt Co.) 1 až 2 čajové lžičky
  • čerstvá citronová šťáva
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
Autor receptu: Jan Lankaš z Domácí vaření
Příprava: 25 minut
Porce pro 4 osoby

Postup:

1
Do změklého másla vmícháme vidličkou směs koření. Bagety rozkrojíme a potřeme máslovou směsí v tenké vrstvě. Zbylé kořeněné máslo vyklopíme na potravinovou fólii, zarolujeme a zformujeme do tvaru válečku. Uložíme do mrazáku (nebo do ledničky, připravujeme-li máslo s předstihem).

2
Rajče omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme ho na drobné kostičky. Přendáme do misky, zalijeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dochutíme šťávou z citronu.

3
Bagety dáme rozpéct do trouby. Steak osolíme hrubou solí a grilujeme ho na pánvi nebo grilu lehce potřeném olejem na požadovaný stupeň propečení. Mezitím přebereme salát a promícháme ho s rajčatovou směsí. Rozpečené bagety překrojíme napříč. Steaky servírujeme s plátky pepřového másla.

Kategorie

Nepromeškejte party box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.