Jehněčí kýta se zapečenými bramborami a zelenými fazolkami

Jehněčí kýta s Mutti´s
Autor receptu: Jan Lankaš z Domácí vaření

Příprava: 50 minut
Porce pro 4 osoby

Gratinované brambory:

  • brambory menší 7 ks 
  • červená cibule střední 1ks 
  • vejce 1 ks 
  • smetana (31%) 200 ml 
  • sůl 
  • pepř

Postup:

1
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky tloušťky silné cca 3mm. Vejce rozšleháme, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Plátky brambor smícháme s cibulí a zalijeme smetanovou směsí. Vše naskládáme do vrstev do máslem vymazané formy velké cca 20 x 20 cm. Pečeme v předehřáté troubě cca 40-45 minut při 150°C dozlatova. Na posledních 10 minut můžeme teplotu zvýšit na 200°C  pro zvýraznění barvy.

2
Plátky kýty vykostíme, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi je na troše oleje opékáme cca 2 minuty z každé strany. Maso by mělo být uvnitř pěkně růžové, zvenku krásně opečené. Opečené maso přendáme na prkénko a necháme odstát 5-8 minut. Cibuli rozkrájíme na klínky a opečeme na oleji. Mezitím omyjeme fazolky, odřízneme konce z obou stran a povaříme 3 minuty v osolené vodě, pak scedíme. Smícháme je s opečenými klínky cibule, přelijeme dresinkem a prohodíme. Maso nakrájíme zešikma přes vlákno na plátky.

3
Gratinované brambory vyndáme z trouby a rozkrájíme na velké trojúhelníky. Dresink nalijeme do servírovací mističky a servírujeme na talíři spolu  s bramborami, masem a fazolkami.

Kategorie

Nepromeškejte party box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.