Sépiové tagliatelle s plody moře, pažitkovým pestem a smetanou

Šmakujto Sépiové tagliatelle s olivovým olejem

Autor receptu: Pasta Culinaria | Ilustrativní foto

Sépiové tagliatelle s panenským olivovým olejem

Příprava: 15 - 20 minut
Porce pro 2-3 osoby

  • sépiové tagliatelle 250g (Pasta Culinaria
  • plody moře 350g
  • šalotka nebo cibulka 60g
  • česnek 2 stroužky
  • pažitka 35g
  • pinové oříšky 5g 
  • parmazán 7g
  • panenský olivový olej
  • smetana 31% 35ml
  • bílé víno 35ml
  • máslo 35g
  • mořská sůl, drcený pepř

1
Piniová semínka opečeme v troubě na pečícím papíru při teplotě 120°C asi 20 až 25 minut (je to bez práce a nepřipálí se). Pažitku přesekáme nahrubo nožem a dáme ji do vyšší konické nádoby, přidáme parmazán, opražené piniové oříšky, olivový olej a 1 stroužek česneku. S pomocí ponorného mixeru vytvoříme domácí pažitkové pesto.

2
Druhý stroužek česneku namáčkneme nožem a na pánvi opékáme na olivovém oleji asi 1 minutu, přidáme nadrobno pokrájenou šalotku a opět 1 minutu opečeme. Přisypeme plody moře a 2 minuty všechno společně opékáme, pak přilijeme bílé víno, ochutíme solí a pepřem. Povaříme 5 minut. Mezitím dáme těstoviny do vroucí osolené vody a uvaříme al dente (pro správném vaření těstovin vodu dostatečně osolíme, téměř na slanost moře). Uvařené tagliatelle přisypeme do pánve, podle chuti přidáme pažitkové pesto a smetanu, promícháme a 1 minutu povaříme.

3
Pánev odstavíme od tepla a na závěr do hotového jídla vmícháváme na malé kostičky pokrájeného studeného másla. Dozdobíme hoblinkami parmazánu.

Kategorie

Nepromeškejte party box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.