Soffle´s

23.08.2015

Zakladatelka značky Soffle´s, Sophie Harvey, se poprvé dozvěděla o pitta chips od své kolegyně z práce, která se jí zmínila o jedné úžasné arabské pochoutce vyrobené z pita chleba potřeného olejem, česnekem a kořením a pečeného v peci. O pár let..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Losos s krevetami, kuskusem a grilovanou zeleninou

24.08.2015

V pánvi na mírném plameni mírně prohřejeme olivový olej s kořením Original Sea Pepper. Rybí filety potřeme směsí ze všech stran kromě kůže. Krevety potřeme celé a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme cuketu a lilek na 1 cm silná kolečka a posolíme..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Cornish Sea Salt Co.

23.08.2015

Po třech letech tvrdé práce se sen o vlastní soli stal realitou. V roce 2015 rozšířila společnost svůj výrobní program o zcela unikátní řadu kořenících směsí s mořskými řasami která reprezentuje tzv. “pátou” chuť, chuť umami. Jedná se o kombinaci mořské

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Salát s grilovanou zeleninou a trhaným kuřecím prsem

24.08.2015

Nejlépe den předem uvaříme 2 kuřecí prsa v osolené vodě, do které přidáme kousek cibule a pár kuliček nového koření a černého pepře. Necháme vychladnout ve vývaru, a pak uložíme zvlášť maso a vývar do ledničky. (Vývar použijeme na kuskus v druhém..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Joe & Seph´s

23.08.2015

Cílem Joe & Seph´s vyrábět ten nejchutnější popcorn na světě. Místo běžného způsobu výroby pražením na oleji zvolil metodu tzv. “air popping“, tj. pražením horkým vzduchem..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Malinová horká čokoláda

24.09.2015

V malém kastrůlku smícháme mléko a smetanu a za stálého míchání pomalu zahříváme. Jakmile se začnou vytvářet při okrajích bubliny (před varem), odstavíme a vmícháme bílou čokoládu, dokud se zcela nerozpustí. Ponorným mixérem čokoládovou směs krátce..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
True Tea

23.08.2015

True Tea jsou ledové čaje vařené z poctivé dávky vybraných lístků nejvyšší kvality, a to tradiční cestou dle původních receptur a připravované přirozeným způsobem. Striktně se dodržuje doba louhování tak, aby každá lahvička obsahovala přesně to, co má kv

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Steak s pepřovým máslem, salátem a rozpečenou bagetkou

24.08.2015

Do změklého másla vmícháme vidličkou směs koření. Bagety rozkrojíme a potřeme máslovou směsí v tenké vrstvě. Zbylé kořeněné máslo vyklopíme na potravinovou fólii, zarolujeme a zformujeme do tvaru válečku. Uložíme do mrazáku (nebo do ledničky..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Four Duvet

21.09.2015

Na českém trhu nenašli chuťově zajímavé a designově hezké cukrovinky, a proto je začali vyrábět sami. Dále jejich sortiment aktuálně zahrnuje karamely a ovocná lízátka. Zejména u nich je typická práce s mrazem sušeným ovocem, které tvoří jejich jedinou oc

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Ovocný salát s makovo-balsamikovým dresinkem

27.08.2015

Z melounů vyřízneme kuličky a nektarinku rozkrájíme na tenké klínky. Ovoce smícháme se 4-5 polévkovými lžícemi dresinku, rozdělíme na talíře, posypeme borůvkami a ozdobíme snítkou meduňky..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Cradoc’s Savoury Biscuits

21.09.2015

V současné době dodává Cradoc´s své výtečné krekry do vybraných obchůdků v celé Anglii. Doposud jste mohli ochutnat výtečné koktejlové krekry s chilli, pečeným česnekem a zázvorem. Při výrobě lahodných koktejlových krekrů dámy využívají jen čerstvé surovi

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Jehněčí kýta se zapečenými bramborami a zelenými fazolkami

29.08.2015

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky tloušťky silné cca 3mm. Vejce rozšleháme, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Plátky brambor smícháme s cibulí a zalijeme smetanovou směsí. Vše naskládáme do vrstev do máslem..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Munchy Seeds

21.09.2015

Původní příběh značky Munchy Seeds se započal na Novém Zélandu, kde babička Lucindy, spoluzakladatelky této značky, doma připravovala vynikající zdravé svačinky, aby udržela svá vnoučata co nejdále od běžných sladkostí. Se stale silnou vzpomínkou..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Sépiové tagliatelle s plody moře, pažitkovým pestem a smetanou

24.09.2015

Piniová semínka opečeme v troubě na pečícím papíru při teplotě 120 stupňů asi 20 až 25 minut (je to bez práce a nepřipálí se). Pažitku přesekáme nahrubo nožem a dáme ji do vyšší konické nádoby, přidáme parmazán, opražené piniové oříšky, olivový olej..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Eat17 Bacon Jam

21.09.2015

Bacon Jam byl vyvinutý z původního cibulového chutney, které se v jedné z restaurací ve Walthamstow ve východním Londýně přidávalo do burgerů se slaninou jako topping. Dnes je Bacon Jam již legendární pochoutkou mezi gurmány

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Pečená brambora s Bacon Jam

25.09.2015

Brambory důkladně omyjeme, osušíme a 6x propíchneme vidličkou. Brambory potřeme olivovým olejem a ze všech stran posypeme mořskou solí. Pečeme v troubě na mřížce při teplotě 200 stupňů asi 60 minut. Upečené brambory by měly být na zmáčknutí měkké..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Supernature

21.09.2015

V roce 2011 uvedli na trh pod značkou Supernature (nadpřirozený) jejich za studena lisovaný řepkový olej Original. Právě jemná máslová chuť olejů Supernature dává vyniknout autentickým příchutím.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Zmrzlinový pohár s Gourmet Popcorn Javorový sirup a pražené pekanové ořechy

6.10.2015

Originální a snadná varianta zmrzlinového poháru jistě potěší a překvapí vaše hosty... Připravte si skvělí zmrzlinový pohár s Gourmet Popcornem Javorovým sirupem a praženými pekanovými ořechy podle našeho receptu

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Roberto & Giuseppe’s Pastinos

21.09.2015

Zakladatelé společnosti Martorana Snacks, uvedli v roce 2012 na trh unikátní přírůstek do kategorie snacků, gurmánské Pastinos. „V naší rodině bylo vždy jídlo ústředním tématem. Typicky italské jídlo bylo jednoduché na přípravu, ale s použitím těch nejvyb

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Zmrzlinový pohár s ovocným krémem s marakujou a citronem

6.10.2015

nezapomenutlý zmzlinový dezert s názvem Zmrzlinový pohár s ovocným krémem s marakujou a citronem snadno vyrobíte z kvalitní smetanové zmrzliny a ovocného krému s marakujou a citronem

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Pasta Culinaria

21.09.2015

Dnes vyrábí těstoviny v mnoha příchutích, několika druzích mouky a produktových řadách. Neustále doplňují a rozšiřují nabídku o nové produkty. Nabídla jim, že semolinovou mouku, kterou potřebují, nechá na zakázku umlít a na zpáteční cestu je vybavila důle

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Candát s rýží Sadri a pečenou zeleninou

25.10.2015

Delikatesní recept na candáta s rýží Sadri a pečenou zeleninou. Příprava ryby je velmi snadná jakmile je candát orestovaný, vyndáme ho a na pánvi postupně přidáváme a restujeme zeleninu. Candáta přendáme na směs a dáme do trouby

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Scarlett & Mustard

14.10.2015

Řadu dresinků Scarlett & Mustard dnes tvoří sedm unikátních příchutí a jedna sezónní limitovaná edice, zahrnující také Mutti´s Mint & Redcurrant Dressing. V roce 2014 uvedla firma na trh řadu výtečných ovocných krémů, tzv. curds, po jejichž ochutnání chuť

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Sépiové tagliatelle s rybou a sušenými rajčaty

25.10.2015

Sépiové tagliatelle s rybou a sušenými rajčaty. Recept Do dostatečně velkého hrnce dáme nejprve vařit vodu na těstoviny (na jedno balení těstovin zhruba dva litry osolené vody s olivovým olejem.) Nakrájíme rybu na větší kostky

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Cheeky Food Co.

23.10.2015

Swati Biwal, zakladatelka Cheeky Food Co., začala vyrábět hotové sklenky nakládané zeleniny, čatný a ořeněných směsí, kterými by mohla jednoduše dochucovat rodinná denní jídla. Osvědčily se jí natolik, že se rozhodla své výrobky představit veřejnosti.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Marinovaný losos se salátem s quinoou a cizrnou

25.10.2015

Marinovaný losos se salátem s quinoou a cizrnou je velmi oblíbený recept pro ty, kteří preferuji zdravou kuchyni. Lososa vyndáme z chladničky alespoň 15 minut před tepelnou úpravou. Mezitím si připravíme přílohu.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Chika´s

23.10.2015

Chika Russellzažívala pravé africké gurmánské hody, při kterých se pomalu vařené dušené pokrmy, plátky smažených banánů a pečené sladké brambory podávaly s čerstvým ovocem a zeleninou. Dnes Chika má svou řadou rukodělných delikátních snacků,

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Šafránová Sadri rýže s kuřecím masem a dřišťálem

26.10.2015

Ověřený recept na šafránovou Sadri rýži s kuřecím masem a dřišťálem. Rýži okořeníme skořicí, kmínem a harissa kořením. Přelijeme ji i s vodou, ve které se namáčela, do hrnce k dušeném zelenině. Přilijeme šafránovou vodu a promícháme.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Fairfields Farm

24.10.2015

V roce 2006 uvedli Robert s Laurou v život značku Fairfields Farm Crisps, kterou si dnes lidé spojují především s prvotřídní kvalitou bramborových a zeleninových lupínků. Jsou hrdi na to, že dokáží svým zákazníkům vždy sdělit, z jakého pole přesně bramůrk

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Zeleninový salát s avokádem

26.10.2015

Zeleninový salát s avokádem. Postup: Salát, mrkev a avokádo dáme do velké mísy. Olej smícháme s kořenící směsí a nalijeme na salát do mísy. Důkladně promícháme a rozdělíme na talíře. Navrch můžeme ještě poprášit kokosovou směsí. Dozdobíme bazalkou.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
The Foraging Fox

24.10.2015

Nejúrodnější z výpěstků, jablka a červená řepa, se staly základem pro vznik jedinečného domácího kečupu. Netradiční kombinace vznikla při domácím kuchyňském projektu, kdy Frankie spolu se svými dětmi vymýšlela, co všechno by se dalo z červené řepy vyrobit

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Jablečný crumble s ostružinovým octem

26.10.2015

Jablečný crumble s ostružinovým octem, recept: Jablka oloupeme, zbavíme je jadřinců a nakrájíme na cca 1 cm velké kousky nebo plátky. V míse je posypeme cukrem, moukou a skořicí. Opatrně promícháme, aby se kousky jablek nerozlámaly. Přidáme ocet.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Reishunger

24.10.2015

Z této výpravy se jim podařilo přivézt a pod značkou Reishunger (německy hlad po rýži) na německý trh uvést 22 druhů té nejlahodnější a nejlepší rýže z různých koutů světa. Vydali se proto hledat rýži do světa.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Kuřecí špíz s ananasem, chilli a Nutter Coconut

26.10.2015

Kuřecí špíz s ananasem, chilli a Nutter Coconut recept pro opravdové gurmány. Kuřecí prso nakrájíme na kostky a osolíme. Ananas oloupeme a nakrájíme na kousky stejné velikosti jako kuřecí prso. Napichujeme střídavě spolu s chilli papričkami na cca 20 cm d

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Jordi´s Chocolate

24.10.2015

Otevřeli si malý obchůdek zásobený kvalitní čokoládou a zkoušeli přesvědčit místní „Hradečáky“ o tom, že je velký rozdíl mezi čokoládou ze supermarketu a skutečnou čokoládou bez jiných rostlinných tuků a aromat.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Banánové lívance s tvarohem a marakujovým krémem

26.10.2015

Snadný recept na Banánové lívance s tvarohem a marakujovým krémem. Pokud hledáte recept na nezapomenutelný ovocný dezert vhodný k nedělnímu obědu. Vyzkoučejte sladké amoletky s tvarohem a marakujovým krémem.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
The Little Herb Farm

25.10.2015

S využitím bylin a ovoce rostoucích na její zahraděa v blízkém okolí začala vyrábět sladká ovocné a bylinné octy. Zprvuje prodávala na farmářských trzích a v několika lokálních obchůdcích. Její delikátní octy získávaly na oblibě.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Sépiové tagliatelle s kuřecím masem

10.12.2015

Kombinace kuřecího masa a brokolice v tomto receptu je mimořádně zajímavá, zvláště pokud k ní přidáte citronovou kůru a řepkový olej s příchutí citrónu. Těstoviny jsou mimořádně osvěžující, mají vysloveně středomořský charakter..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Emily Fruit Crisps

23.11.2015

Neúnavně ochutnávali nejrůznější druhy a odrůdy jablek, banánů, ananasů i dalšího ovoce ve snaze najít ty nejlepší a nejchutnější, zkrátka kvalitu. Začali tedy sami vyrábět vlastní křupavé ovocné plátky podle asijské receptury.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Hot dog s kečupem z červené řepy

11.12.2015

Gourmet hot dog v té nejpoctivější verzi, a to s božským kečupem z červené řepy, pořádnou dávkou čedaru a jednoduchou cibulovou marmeládou.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Joe´s Tea Company

23.11.2015

Joe Kinch byl již odmlada vášnivým milovníkem čaje. Během svého života postupně ochutnal snad všechny vybrané čaje z celého světa. Řadu let také s čaji špičkové kvality obchodoval a vždy ho při tom, kromě skvělé chuti, na čaji fascinovala především...

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Krémový Seafood Chowder s Captain Cat´s Môr

14.01.2016

Krémový Seafood Chowder neboli rybí polévka s delikátní, jemně zauzenou kořenicí směsí Captain Cat´s Môr – delikatesa pro všechny milovníky mořských pokrmů.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Janova pec

23.11.2015

Není tomu tak dávno, co Jan Král upekl svoji první várku pečených müsli. Půl roku před tím ale počítal a vymýšlel receptury, název, obaly a odhodlával se k prvnímu kroku. K pečení müsli ho přivedla touha po samostatnosti a láska k jídlu. Janovou...

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Bramborový rybí koláč s Captain Cat´s Môr

14.01.2016

Bramborový rybí koláč s mořskou kořenicí směsí Captain Cat´s Môr dle receptu věhlasné anglické cateringové rodinné firmy The Pembrokeshire Beach Food Company.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Olive Branch

23.11.2015

Majitelka Olive Branch Maria přeměnila domácí olivový olej z hájů svého otce v úspěšnou značku s širokým spektrem specialit. Od vzniku Olive Branch se výroba rozrostla o řadu dalších produktů a zahrnuje tapenády, ochucené vinné octy a samozřejmě také ino

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Sépiové tagliatelle s domácím pestem

14.01.2016

Sépiové tagliatelle s panenským olivovým olejem. Skvěle se pesto ze slunečnicových semínek, které podtrhne chuť těstovin.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
New York Delhi

23.11.2015

Příběh značky New York Delhi začal jako nápad v jedné londýnské hospůdce. Angličanka Nina Slattery, zakladatelka firmy, se rozhodla prakticky využít svých rodinných vazeb na New York i Dillí a začala vyrábět prémiové snacky nejen k pivu, které uvedla...

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Risotto s kečupem s červené řepy

15.01.2016

Rizoto, jak ho neznáte. Luxusní pokrm s kečupem z červené řepy. Nesmírně zdravé, vysoce delikátní a v růžovém kabátku..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Naturvini

23.11.2015

Naturvini vyrábí vína z tradičních moravských vinic. Vinařství se také specializuje na výrobu specialit z vína - vinných omáček a hořčic, vinného želé a originálních marmelád či ovocných pomazánek z hroznů jednotlivých odrůd.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Slané mandlové muffiny se sušenými rajčaty a bazalkou

15.01.2016

Rozpálíme troubu na 180°C. Mandle umeleme nebo nastrouháme najemno. Rajčata necháme okapat od oleje a nakrájíme nahrubo. Bazalkové lístky nasekáme. Bazalkou ani rajčaty nešetříme. Namleté mandle smícháme s moukou, práškem do pečiva a parmazánem (60g)...

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Gran Stead´s Ginger Co.

4.01.2016

Gran Stead´s (angl. babička Steadová) není jen název na etiketě. Jedná se o skutečnou postavu. Christina Stead, milovaná babička, jejíž unikátní receptura na výrobu zázvorových nápojů se předávala z generace na generaci, se narodila ve vesničce...

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Fazolkový salát s mandlovým pestem

15.01.2016

Nejprve dáme vařit velký hrnec vody. Fazolkám zastřihneme konce se stopkou (můžeme je překrájet na menší kusy). Vodu osolíme, zvýšíme plamen na maximu a fazolky vložíme najednou do vařící vody (var by se neměl přerušit), stáhneme plamen..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
We are Little’s

4.01.2016

Příběh značky We are Little’s se začal odvíjet již před 25 lety ve Finsku, kde manželé Henry a Leila Little dostali nápad vyrábět ochucenou kávu v americkém stylu. Finsko? Káva po americku? Ano, Leila je rodilá Finka a Henry byl americký student v době...

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Zmrzlina s fíky a Relish ze sladkých oliv, fíků a mandlí

15.01.2016

Kombinace karamelové chuti Relish z oliv, fíků a mandlí a kvalitní vanilkové zmrzliny je naprosto neodolatelná. Tento recept si zamilujete a stane se z něj váš tajemný dezert pro všechny vaše návštěvy...

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
The Pembrokeshire Beach Food Co.

4.01.2016

Cafe Môr vychází z těch nejlepších lokálních surovin – plodů moře, pobřežních rostlin a mořských řas. Kořenísí směsy na sushi, saláty, quiche, kraby, humry a další skvělé dobroty

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Mučenková mousse au chocolat

17.01.2016

Dezert s marakujovo-citrónovou náplní, který ocení nejeden gurmán, je připravován v duchu pravé francouzské kulinářské tradice. Připravte své mlsné jazýčky na skutečnou delikatesu.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
BV Gurmet Morava

15.01.2016

Přibližně před třemi lety objevil pan Miroslav Čapka, zakladatel společnosti BV Gurmet Morava, sušená rajčata San Marzano z italského poloostrova Salento. Skvělá rajčata, plná slunce, s dlouhou tradicí pěstování na jihu Itálie. A protože rád..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Dýňové rizoto ze Sadri rýže

17.01.2016

Jedinečné rizoto připravené z unikátní íránské rýže Sadri, typické svou nadýchaností a květinovou vůní. Tentokrát s lososovým toppingem a dýňovým podkladem.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Marmeládová zahrada

15.01.2016

Marmeládový příběh paní Olgy Horákové, zakladatelky značky Marmeládová zahrada, začal v pařížském XV. obvodu, v prestižní kulinářské škole Le Cordon Bleu, kam odjela studovat francouzskou cukrařinu, patisserie. Tam se paní Olga poprvé seznámila..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Fazolový salát s tuňákem

17.01.2016

Velice jednoduchý a chuťově skvělý salát, jehož základem je sytá bílá fazole a tuňák. Vše doplněno pikantním hořčičným dresinkem s kapary a provoněno lehounkým olejem s příchutí citronové trávy.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Rýže Riceberry
Mortar + Pestle

15.01.2016

Své zkušenosti a autentickou thajskou kuchyni se rozhodl představit ve své nové zemi. Kromě restaurace, kde nabízí to nejlepší z thajské gastronomie, uvedl na trh také řadu unikátních thajských rýží

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Těstovinový salát s Granny’s dresinkem s estragonem

18.01.2016

Uvaříme oblíbené těstoviny al dente, scedíme a přidáme do nich trochu másla. Avokádo oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Opečenou pancettu překrájíme na tenčí proužky a spolu s piniovými semínky, petrželkou a avokádem

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Babiččin erteplový mls

18.01.2016

Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a několikrát propíchneme vidličkou. Potřeme řepkovým olejem a ze všech stran posypeme mořskou solí. Pečeme cca 1 hodinu, v závislosti na velikosti brambor. 

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Cizrnové brownies s uzenými mandlemi

1.02.2016

Brownies je skvělý desert s mnohostranným použitím. Můžete jej jednoduše zabalit dětem do školy na svačinu, mlsat k dobré kávě či čaji, anebo jej podávat teplý s vanilkovou zmrzlinou a malinovým coulis jako špičkový desert.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Wolfy’s Porridge

14.02.2016

Barbara Moinet, zakladatelka Wolfy’s Porridge, začala vyrábět své delikátní kelímkové kaše v roce 2013. Nápad se zrodil během jednoho sychravého hudebního léta.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Mighty Fine Chocolate

15.02.2016

Značka , která je známá nejen mezi anglickými gurmány nabízí pro milovníky čokolád dokonalou pochoutku. Díky pracovitosti nemá značka Mighty Fine Chocolate. široko daleko konkurenci-

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Česnekový kořeněný chléb

15.02.2016

Nic nechutná lépe než čerstvý chléb. Tento česnekový kořeněný chléb je skvělý jako snídaňová pochoutka či pikantní dezert k večernímu vínování. Můžete jej namáčet do olivového oleje, se kterým tvoří dokonalou dvojici.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Dobrá povidla

15.02.2016

Všichni milovníci povidel si přijdou na své, neboť tato chuťově dokonalá povidla jsou založena na domácí poctivé receptuře, kterou lze u těch kupovaných jen těžko najít.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Smelly Guacamole

15.02.2016

Pro milovníky guacamole jsme připravili velice jednoduchý recept, který je vhodný nejen k tortilám či nachos, ale lze použít také jako pikantní pomazánku do sendvičů, na toasty, rozpečenou bagetku nebo jen tak samotný.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Snídaňové tvarohové lívanečky

15.02.2016

Lahodné lívanečky s povidly jsou ideálním startem do nového dne, ale hodí se skvěle i jako odpolední dezert. Recept i povidla dle staré babiččiny receptury.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Selwyn´s

13.03.2016

Příběh značky Selwyn´s Seafood se datuje až do roku 1929, kdy se narodil Selwyn Jones, dědeček současného majitele rodinné značky. Selwyn v roce 1940 opustil školu, aby mohl finančně vypomoci své matce sběrem a prodejem mořských řas...

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Hříbkové tagliatelle se smetanovou omáčkou s hříbky a dorůžova pečenou panenkou

16.02.2016

Domácí semolinové těstoviny s příchutí hříbků dle nejlepší italské tradice, podávané s luxusní panenkou. Pro všechny příznivce lehké italské kuchyně i masových pokrmů.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Pesteria

13.03.2016

Vyrábět pesto z vlastních bylinek a podle tradičních, původně italských, receptur spolu s fantazií, která je pro tento produkt typická i v různých oblastech Itálie, a doplnit tak trh jednoduchým produktem ze špičkových surovin, byly hlavními důvody...

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Studený rýžový salát s Riceberry a pikantním kuřecím masem

16.02.2016

Jednoduchý studený rýžový salát, který se hodí k jakémukoliv grilovanému masu nebo zelenině. Vaši hosté ho na letní grilovačce budou zbožňovat. Je svěží a pikantní. Přestože lehký, zasytí.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Amedei

15.03.2016

Cecilia Tessieri pocházející z toskánského městečka AmedeiLa Rotta Pontedera, ležícího nedaleko Pisy, snila o výrobě vlastní čokolády, která by byla jednou z nejlepších na světě. Byla přesvědčená, že kvalita a tajemství mimořádné čokolády jsou určeny...

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Papriky plněné feta sýrem a Red Pestem

19.03.2016

Vaše grilování už nikdy nebude takové, jaké bývalo. S tímto receptem okouzlíte během teplých letních večerů celou vaši rodinu a přátele.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Tropicai

17.04.2016

Christina Grotendiek, zakladatelka značky Tropicai, byla vždy fascinována vůní a chutěmi exotických dálek. Jako nadšený gurmán a zároveň vyznavač zdravého životního stylu našla zalíbení v legendárním „stromu života“, kokosovníku. Vnímala jej nejenom..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Pasta con pesto

19.03.2016

Pravá Itálie na Vašem talíři! Ty nejlepší ingredience ukryté ve sklence delikátního pesta a prvotřídních tagliatelle z českých rukodělných manufaktur. Jednoduchá příprava.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
HOT OR NOT You Decide

17.04.2016

Značka Hot or Nor You Decide (česky „Pálivé či ne, rozhodni se sám“) vznikla proto, aby uspokojila všechny, kteří milují exotickou kuchyni v klasické ostřejší verzi, a zároveň nezapomněla na ty, kteří ostré nemusí. Její zakladatelka Tanya Thomas..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Krůta Kiev se Smelly Garlic, kokosem a Pecky Peanut

19.03.2016

Lahodné krůtí oválky s česnekovou náplní a kokosovým posypem. Pro všechny milovníky kvalitních burgerů a exotických pokrmů. Dobrou chuť!

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
FRATELLI LUNARDI

18.04.2016

Motivováni silnou rodinnou vazbou a společnou vášní pro jídlo se bratři Massimiliano a Riccardo Lunardi rozhodli převzít rodinný podnik a portfolio sladkostí typických pro Severní Itálii nově uvést pod značkou Fratelli Lunardi. Z nabízených specialit ..

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Mrkvové rohlíčky s povidly

8.04.2016

Mrkvové rohlíčky s pomerančovou kůrou a lahodnými švestkovými povidly dle staré rodinné receptury. Tento recept Vás vrátí zpátky v čase.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
The Wild Peanut

12.05.2016

The Wild Peanut - jedinečné portfolio gourmet arašídových másel s pěti lahodnými příchutěmi – banán, čokoláda, skořice, med a chilli!

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Spaghetti Bolognese s Billy´s Chilli Jam

22.04.2016

Tradiční italské bolognese tak trochu jinak. Chuťově zvýrazněny množstvím lahodných ingrediencí včetně chladivě-pikantního tomatového Billy´s Jamu.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Mighty Bee

12.05.2016

Mighty Bee – unikátní veganské jerky z mladého thajského bio kokosu marinované v domácích omáčkách různých příchutí. Vyrobeny jsou ze speciálních kokosů Nam Hom z oblasti thajského Ratchaburi, které jsou výjimečné svou chuťovou intenzitou a sladkostí.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Žampiony Portobello plněné tapenádou z oliv

23.04.2016

Pro všechny gourmety i příznivce chutných vegetariánských pokrmů! Žampiony na řecký způsob plněné delikátní náplní z oliv, fíků, máty či kozího sýra.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Get Fruity

12.05.2016

Get Fruity – ovocné tyčinky - neobsahují žádné umělé příchutě, barviva, konzervanty ani palmový olej. Jsou bezlepkové a vhodné také pro vegany. Zamilují si je dospělí i děti a ocení je vyznavači cestování a sportu.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Chřestová frittata s Chilli Jam Billy´s Champion

24.04.2016

Nevšední omeleta s chřestovými stonky a jemnými podtóny pikantího Billy´s Chilli Jamu, to vše doladěno lahodným dresinkem z červené řepy.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Hana Šindlerová – Marmelády s příběhem

8.07.2016

Počátky příběhu marmelád Hany Šindlerové lze spatřit již v jejím mládí, kdy celé dny trávila s babičkou a dědou na zahradě, trhali ovoce, které hned zpracovávali, přes zimu pili šťávu z černého rybízu a na Vánoce mlsali „babiččinu rybízovou“.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Zapečený lilek s rajčetem, mozzarellou a olivovou tapenádou

27.04.2016

Jednoduchý gourmet předkrm ideální na letní párty! Kapary z tapenády z kalamata oliv, fíků a máty dodávají pokrmu delikátní slanou jiskru.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Melting Pot

8.07.2016

Blackthorn Foods je malá rodinná firma z irského Belfastu, kterou založily sestry Cathy, Jenny a Dorothy. Všechny tři už jako malé děti doma pomáhaly vyrábět fudge, jehož výroba byla dlouhá léta součástí rodinné kulinářské tradice.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Cuketová pizza s olivovou tapenádou

4.05.2016

Pizza na řecký způsob z cuketek a s toppingem z luxusní olivové tapenády s fíky a mátou. Co více si v létě přát?

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Seicha

24.07.2016

V lednu 2015 uvedli na trh bratři Felix a Benjamin Seicha - Matcha tea limonáda Boenningovi jedinečné energetické nápoje s obsahem Matcha tea pod značkou Seicha (jap. čistota čaje).

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Kuřecí špízy Satay s Ooh Chilli arašídovým máslem

28.05.2016

Kuřecí špízy s pikantním arašídovým máslem. Jedinečná masovo-oříšková pochoutka, jejíž příprava není vůbec složitá. Také skvělý tip na gril!

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Smoothie Get Fruity

29.05.2016

Luxusní, antioxidanty nabité smoothie s ovocnou tyčinkou Get Fruity skvěle osvěží a zasytí. Výborná snídaně i svačinka.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Super Ooh Chilli Tagliatelle

29.05.2016

Prémiové tagliatelle s arašídovým máslem v chilli variantě. Odlehčený, jemně pikantní těstovinový pokrm. Rychlý a snadný recept!

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Jahodové kuřecí Caprese

22.06.2016

Kuřecí caprese s jemným dotykem jedinečného jahodového octa. Nejenom letní zdravá rychlovka pro všechny gurmány!

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Pohár s borůvkovými pošírovanými nektarinkami

22.06.2016

Ovocný pohár, který si zamilujete. Fantazie chutí v exkluzivním pohárku, v němž se snoubí chuť šťavnaťoučkých nektarinek a prvotřídního borůvkového octu s limetkou.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Rukolový salát s Malinovým octem s rozmarýnem a nektarinkami

22.06.2016

Jednoduchý, lehký a dokonale svěží salát s prvotřídním malinovým octem s rozmarýnem a nektarinkami. Ideální na letní piknik či grilovačku s přátely.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Lososový burger s kečupem z červené řepy a lilkovou majonézou

15.07.2016

Gourmet burger s lososem, lilkovo-bazalkovou pastou a geniálním kečupem z červené řepy. Dokonalý ohňostroj chutí pro všechny milovníky kvalitních hamburgerů, mořských ryb a 100% přírodních pokrmů!

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Grilovaný sendvič s tamarindovým chutney

15.07.2016

Výborný sandwich, který si zamilujete! Exotický tamarind mu dodává netradiční sladko-kyselkavý chuťový odstín. Připravíte snadno a rychle! Pro všechny milovníky rychlých a zdravých pokrmů!

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Svěží salát z barevných rajčat

15.07.2016

Super lehký salát s barevnými rajčátky a exotickým tamarindem. Skvěle osvěží v horkých letních dnech. Chuťově pestrý a nabitý vitamíny!

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Barbecue s tamarindovým chutney

15.07.2016

Masový nářez s tamarindovým chutney. Exotický tamarind by neměl chybět na žádné grilovačce. Dokonalé spojení exotiky a klasického barbecue/BBQ. Super gourmet zážitek!

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Spaghetti s lilkovo tomatovou omáčkou

15.07.2016

Těstoviny s lilkovo tomatovou omáčkou. Chutné vegetariánské jídlo, kterým však nepohrdne ani žádný gurmán! Tak s chutí do toho!

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Salát s pikantními krůtími medailonky

17.07.2016

Letní salát s kuřecím masem a gurmánskou vinnou hořčicí vyrobenou s modrou odrůdou červeného vína Merlot. Jednoduchý recept pro všechny gurmány, přátelé masových bašt i lehkých pokrmů.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Hovězí roláda s Moravskou vinnou hořčicí

17.07.2016

Hovězí roláda s vinnou hořčicí z odrůdy Merlot. Podávaná s čerstvými bramborami či rýží. Dokonalé spojení chutí!

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Restovaný chřest s tamarindovo medovým přelivem

17.07.2016

Restovaný chřest s tamarindovo medovým přelivem je tím nejjednodušším receptem, který zvládne opravdu každý. Tamarindové chutney dodává pokrmu ten správný exotický šmrnc.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI
Flank steak sandwich

17.09.2016

Úžasný recept, kde hlavní úlohu hraje kvalitní hovězí maso a kečup z uzené červené řepy od The Foraging Fox.

Číst celý článek SDÍLET S PŘÁTELI

Smakujto.cz © 2015 - 2018 | Všechna práva vyhrazena