Sdílet

Amedei Toscano Brown - Luxusní mléčná čokoláda 32%

Výrobce: Amedei

Vzpomínka na mléko, zelené horské louky Švýcarska, vzpomínka na prázdniny s rodiči a pití mléka přímo ve stáji. S touto myšlenkou hledala Cecilia Tessieri správnou recepturu pro "svou" čokoládu. Toscano brown je skutečná perla mezi mléčnými čokoládami a odlišuje se čistě lahodnou vůní smetany a mléka.
Vůně: zvláštní a delikátní, lehká vůně medu a bílých květů.
Chuť: čerstvá, krémová, vyvážená s tóny medu a vanilky, však ne sladká.
A pokud jste opravdoví znalci, dopřejte si k němu lahodné víno Moscato, Idromele (likér z medu), bílé portské, himálajský Darjeeling čaj či Moscato d’Asti DOCG, Dezzanti (Piemont) 2007.

Obsah: 50g

135 Kč

Složení: 

kakaová hmota, kakaové máslo, třtinový cukr, plnotučné sušené mléko (mléko), vanilka. kakao min. 32%. 
Alergeny jsou uvedeny v textu složení podtrženě. Může obsahovat stopy lískových oříšků, mandlí, pistácií, ořechů, mléka.

Poznej svého výrobce:

Cecilia Tessieri pocházející z toskánského městečka La Rotta Pontedera, ležícího nedaleko Pisy, snila o výrobě vlastní čokolády, která by byla jednou z nejlepších na světě. Byla přesvědčená, že kvalita a tajemství mimořádné čokolády jsou určeny především kvalitou kakaových bobů, použitím mléka té nejlepší jakosti, třtinového cukru a dalších špičkových surovin. Věděla, že pro výrobu voňavé lahůdky proto musí vyhledat ty nejkvalitnější boby, a tak je začala vykupovat přímo od lokálních pěstitelů na plantážích v Ekvádoru, Madagaskaru, Venezuele, Jamajce, Trinidadu a Grenadě. Současně sbírala zkušenosti na stážích ve Francii, Německu a Belgii, po jejichž absolutoriu se nakonec stala maître chocolatier. Výrobu čokolády započala paní Cecilia v původní staromódní manufaktuře se stroji z 19. století, které umožňují tradiční, dokonale precizní způsob zpracování, jež má na výslednou kvalitu čokolády stejný vliv jako použití nejkvalitnějších kakaových bobů. První tabulka čokolády Amedei, pojmenovaná podle příjmení babičky Cecilie, se objevila na trhu v roce 1998, po sedmi letech usilovného experimentování, zdokonalování a tvrdé dřiny. Na chodu rodinné čokoládovny se dnes podílí více než dvacet zaměstanců. Amedei také spravuje a vlastní plantáže ve Venezuele, kde se opět pěstuje původní druh kakaovníku Criollo, který je jedním z nejvzácnějších na světě. O tom, že se mnohaletá precizní příprava paní Cecilii vyplatila, svědčí i řada mezinárodních ocenění včetně prestižních cen Academy of Chocolate v Londýně, kde od počátku výroby získává každoročně ta nejvyšší ocenění.  Dnes se manufaktura Amedei pyšní 14 zlatými, 13 stříbnými a 11 bronzovými cenami právě ze světového šampionátu International Chocolate Awards a její čokolády patří k nejlepším a nejvyhledávanějším na světě. Čokoládu Amedei používají také špičkoví kuchaři v mnoha významných restauracích a hotelech v Itálii, New Yorku, Tokiu a dalších světových metropolích.

Související zboží

Smakujto.cz © 2015 - 2018 | Všechna práva vyhrazena