Sdílet
Lilková pasta s bazalkou

  • Vegetarian
    Vegetarian
  • Vegan
    Vegan
  • SUGAR-FREE
    SUGAR-FREE
  • GLUTEN-FREE
    GLUTEN-FREE

Nutriční hodnoty na 100g výrobku

Energetická hodnota 422,7 kj / 101,7 kcal
Tuky 9,4g
       z toho nasycené 1,2g
Sacharidy 3,3g
       z toho cukry 1,8g
Vláknina 2,0g
Bílkoviny 1,3g
Sůl 0,51g

Lilková pasta s bazalkou

Výrobce: Olive Branch

Lahodná pasta z pečeného lilku doplněná čerstvou bazalkou, prémiovým olivovým olejem a vinným octem z červených hroznů má hedvábně jemnou krémovou konzistenci a delikátní zauzenou chuť. Je zdravou alternativou klasické majonézy a pyšní se nízkým počtem kalorií.
Má nespočetně mnoho použití. Výborná je do sandwichů a burgerů. Připravíte s ní luxusní těstoviny a skvěle se hodí jako dip k masům, zelenině i pečivu. Používejte ji zkrátka všude tam, kde běžně používáte majonézu.
Delikatesa neobsahuje žádná umělá barviva ani konzervanty. Neobsahuje přidaný cukr ani lepek. Je vhodná také pro vegany.

Obsah: 190g

119 Kč

Složení:

lilek (84,43%), slunečnicový olej, vinný ocet z červených hroznů, extra panenský olivový olej (1,69%), česnekový prášek (1,62%), bazalka (0,78%), oregano, petržel, mořská sůl.
Alergeny jsou v textu složení uvedeny podtrženě. Vyrobeno v závodě zpracovávajícím též mléko, ořechy, hořčici.

Recepty:

Spaghetti s lilkovo tomatovou omáčkou Spaghetti s lilkovo tomatovou omáčkou
Lososový burger s kečupem z červené řepy a lilkovou majonézou Lososový burger s kečupem z červené řepy a lilkovou majonézou

Poznej svého výrobce:

Olive Branch, což anglicky znamená větev olivovníku, založila v roce 2011 paní Maria Koinaki původem z Kréty. Jako většina kréťanů, i její rodina vlastnila olivové háje, a jako dítě se Maria také vždy účastnila ručních olivových sklizní. Právě olivobraní je jedna z jejích nejšťastnějších vzpomínek na dětství. Maria vzpomíná, jak se v době sklizně každé ráno před úsvitem vydávala spolu s bratrem a otcem do olivových hájů, kde celé dny setřásali pomocí dřevěných klacků do plachet, a následně ručně přebírali tuny oliv.
Krátce po té, co Maria dokončila studia v Řecku, se přestěhovala do Velké Británie a začala studovat obchodní management. Každou zimu jí maminka posílala zásilku plnou lahví čerstvého olivového oleje a její spolužačky žadonily, aby si od ní mohly zlatavězelený poklad odkoupit. Marii se brzy zastesklo po chuti krétských oliv, bylinek a dalších lokálních specialit, které ji doprovázely celé dětství. Začala tedy s dovozem těchto pochoutek pro svou vlastní potřebu a k potěšení celé rodiny i přátel. Časem zjistila, že kreativní kombinací krétských surovin dokáže vytvořit velice originální chutě. Takto vzniklé variace na krétské téma se staly později předlohou skutečných produktů, které uvedla se svým partnerem Kamilem v roce 2011 na trh pod značkou Olive Branch. Název značky vznikl jako vzpomínka na Mariino dětství, ze kterého jí utkvěla v mysli nezapomenutelná vzpomínka na olivové větvičky, pohupující se ve výšce proti blankytnému řeckému nebi.
Maria tak přeměnila domácí olivový olej z hájů svého otce v úspěšnou značku s širokým spektrem specialit. Od vzniku Olive Branch se výroba rozrostla o řadu dalších produktů a zahrnuje tapenády, ochucené vinné octy a samozřejmě také inovativní sladkůstku z oliv, fíků a mandlí, která již získala řadu ocenění v Anglii i jiných zemích.

Související zboží

Smakujto.cz © 2015 - 2018 | Všechna práva vyhrazena