Sdílet

Moravská vinná omáčka

Výrobce: Naturvini

Lahodná omáčka silné kořeněné chuti a vůně je vyráběna z modrých odrůd červeného vína – Modrý Portugal, Zweigeltrebe a Rulandské modré. Základ omáčky tvoří víno, ovocná sušina a tajná směs koření a bylin.
Omáčka je určena k marinování všech druhů masa, vhodná je i pro steakové úpravy na pánvi či grilu. V tomto ročním období se ideálně hodí pro přípravu omáček ke zvěřině, kachnám a jehněčím kýtám a marinování těchto druhů mas. Výborná je nejen jako základ pro horký sos, ale i jako přílohová omáčka za studena.

Obsah: 190g

119 Kč

Složení:

voda

Vinna omáčka Naturvini

Pečená jehněčí kýta s vinnou omáčkou a rozmarýnem

Poznej svého výrobce:

Vinař Patrik Staško pochází z rodu vinařů z obce Vinné na východě Slovenska. Patří k již čtvrté generaci profesionálních výrobců vína. Jeho otec Rudolf je vlastníkem firmy a aktivně vede rodinné vinařství v rodném Vinném. Patrik svůj první rodinný vinohrad vysadil ve dvanácti letech na místech, kde v roce 1867 sázel první vinohrad jeho praděd Michal Staško. První vyrobené víno se datuje k podzimu po jeho sedmnáctých narozeninách. Po ukončení gymnázia v Humenném vedla jeho cesta na Jižní Moravu, kde pokračoval ve studio na Mendelově Univerzitě v Brně v oboru vinařství a vinohradnictví a přes několik manažerských pozic ve vinařstvích a po studijní cestě Austrálií se usadil u Mikulova. V roce 2010 založil malé vinařství Naturvini v Bavorech, v malebné vinařské vísce, nacházející se blízko historického Mikulova, pod úpatím Pálavských vrchů. Ve vinařství zúročuje všechny vědomosti a zkušenosti, aby je mohl předat svým dvěma synům, Michaelovi a Jurajovi. Naturvini vyrábí vína z tradičních moravských vinic. Vinařství se také specializuje na výrobu specialit z vína - vinných omáček a hořčic, vinného želé a originálních marmelád či ovocných pomazánek z hroznů jednotlivých odrůd. To vše podle prapůvodních domácích moravských receptur. 

Smakujto.cz © 2015 - 2018 | Všechna práva vyhrazena