Sdílet

Jordi´s Čokoláda se zázvorem a pomerančem

Výrobce: Jordi´s Chocolate

Zázvor je velký kamarád s pomerančem a ten zase s čokoládou. Vzniká chuťové trio, které přijde vhod v jakémkoliv ročním období. Na čokoládu jsme použili kakaové boby z Jamajky, Grenady a Mexika. Kolébka kakaa se jednoduše spojila s živelností Karibiku a pikantností Asie.

Obsah: 50g

98 Kč

Složení:

Čokoláda (kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo), posyp (kandovaný pomeranč (10%), kandovaný zázvor (10%)). Obsah kakaové sušiny nejméně: 67%
Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka.
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.

Poznej svého výrobce:

Lukáš Koudelka spolu s Jirkou Stejskalem, kolegou z gastronomie, hledali chutě a kvalitu, které v České republice chybí. Jednoho dne přišel Jirka Stejskal s nápadem zjistit více o čokoládě. V zahraničí objevili malé výrobce a přišli na to, že se tu jejich produkty sice již prodávají, avšak jen na vybraných místech, a v Hradci Králové, kde žijí, nebylyk dostání vůbec. A tak v létě roku 2010 založili v Hradci Králové Salón čokolády - Jordi’s chocolate. Otevřeli si malý obchůdek zásobený kvalitní čokoládou a zkoušeli přesvědčit místní „Hradečáky“ o tom, že je velký rozdíl mezi čokoládou ze supermarketu a skutečnou čokoládou bez jiných rostlinných tuků a aromat. Otevřeno měli skoro pořád a mnoho lidí do jejich sladkého krámku nechodilo. Hledali tedy informace o výrobě čokolády. V průběhu jednoho roku načerpali velké množství informací a rozhodli se vyrábět vlastní, tzv. bean-to-bar čokoládu (od kakaového bobu po tabulku). Trvalo však ještě nějakou dobu, než se jim podařilo sehnat vhodné prostory, zajistit financování a pořídit malé strojnívybavení. Začátkem roku 2012 otevřeli malou manufakturu a začali vyrábět cca 2 kg čokolády denně. Postupně se produkce a obchod rozrůstaly. Dnes jejich firma zaměstnává 5 lidí, má několik zahraničních odběratelů a tento rok zpracují přibližně 5 tun kakaových bobů, které nakupují z různých destinací (Madagaskar, Honduras, Vietnam, Venezuela, Kolumbie). Od konce první republiky, kdy byly naše země téměř velmocí čokolády a v meziválečných letech sem proudilo okolo 12 tisíc tun kakaových bobů ročně, jsou první, kdo se o něco takového pokouší. Podařilo se jim tak alespoň trochu vrátit čas čokolády a mohou nabídnout prvotřídní čokoládu vyrobenou v Čechách, v samém středu Evropy. Letos získaly dvě čokolády Jordi´s ocenění v prestižní soutěži Academy of Chocolate v Londýně.

Související zboží

Smakujto.cz © 2015 - 2018 | Všechna práva vyhrazena