Šafránová Sadri rýže s kuřecím masem a dřišťálem 

Šafránová Sadri rýže s kuřecím masem a dřišťálem
Autor receptu | Foto: Steffi | Reishunger

Příprava: 35 minut
Porce pro 2-3 osoby

  • rýže Sadri 200g (Reishunger)
  • přírodní jogurt 125ml
  • salátová okurka ¼
  • mátové lístky sušené 1lžíce
  • mrkev 1ks
  • cibule malá 1 ks
  • máslo 30g
  • šafrán 2 špetky
  • dřišťál sušený 50g
  • cukr 1lžíce
  • skořice 1 čajová lžička
  • harissa kořenící směs 1 čajová lžička
  • římský kmín 1 čajová lžička
  • filet z kuřecích prsou 250-300g
  • mandle sekané 50g
  • pistácie 50g 

1
Rýži dáme do mísy a dvakrát ji propláchneme v horké vodě. Přilijeme 200 ml vody, přidáme sůl podle chuti a necháme 10 minut máčet.

2
Salátovou okurku nakrájíme na kostičky a promícháme s bílým jogurtem a mátovými lístky. Osolíme a opepříme. Uložíme do chladničky.

3
Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli nakrájíme na kostičky. V hrnci se silným dnem necháme rozehřát trochu másla, přidáme cibuli a mrkev a dusíme asi 5 minut. Mezitím rozmělníme šafrán v dlani nebo v hmoždíři a přelijeme ho 100ml horké vody.

4
Rýži okořeníme skořicí, kmínem a harissa kořením. Přelijeme ji i s vodou, ve které se namáčela, do hrnce k dušeném zelenině. Přilijeme šafránovou vodu a promícháme. Přiklopíme hrnec pokličkou a ovineme ji utěrkou, aby neutíkala pára. Zvýšíme plamen. Jakmile začne voda v rýži vařit, stáhneme na střední plamen a dusíme cca 25 minut, dokud se voda zcela neabsorbuje.

5
Mezitím rozpálíme olivový olej na pánvi a cca cca 5 minut restujeme dřišťál s cukrem. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky. Dochutíme solí, kmínem, harissa kořením a prudce opečeme na oleji. Hotovu rýži podáváme s kuřecím masem a sypanou dřišťálem, pistáciemi a mandlemi. Podáváme k ní okurkovo-mátovou salsou. 

Kategorie

Nepromeškejte vánoční box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.