Jablečný crumble s ostružinovým octem

Jablečný crumble s ostružinovým octem

Příprava: 60 minut
Porce pro 4-6 osob

Náplň
  • jablka 7 ks
  • třtinový cukr 50g
  • hladká mouka 1 polévková lžíce
  • ostružinový ocet 4 polévkové lžíce (The Little Herb Farm)
  • skořice mletá 1-2 čajové lžičky

Crumble

  • hladká mouka  300g
  • třtinový cukr 175g
  • máslo 200g + 1 lžička na vymazání formy
  • sůl 1 špetka

1
Nejprve si připravíme drobenku. Mouku, cukr a sůl dáme do větší mísy a dobře promícháme. Postupně přihazujeme kostky změklého másla a hněteme, dokud se nevytvoří sypká hrudkovitá drobenka. Dáme stranou.

2
Předehřejeme troubu na 180 °C. Jablka oloupeme, zbavíme je jadřinců a nakrájíme na cca 1 cm velké kousky nebo plátky. V míse je posypeme cukrem, moukou a skořicí. Opatrně promícháme, aby se kousky jablek nerozlámaly. Přidáme ocet. Máslem vymažeme zapékací mísu o velikosti cca 24 cm (nebo několika samostatných misek) a jablka do ní přesypeme. Nakonec rovnoměrně posypeme připravenou máslovou drobenkou.

3
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40-45 minut, dokud se na povrchu z drobenky nevytvoří křupavá a zlatavá krusta a ovocná směs nebublá. Po upečení necháme crumble alespoň 10 minut odpočinout. Servírujeme ještě horký, buď v úhledných hromádkách na talířích nebo přímo v malých zapékacích miskách se šlehačkou nebo vanilkovou omáčkou (pudinkem).

Kategorie

Nepromeškejte vánoční box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.