Naturvini 

Vinař Patrik Staško pochází z rodu vinařů z Naturvini Patrik Staško moravské víno Mikulovobce Vinné na východě Slovenska. Patří k již čtvrté generaci profesionálních výrobců vína. Jeho otec Rudolf je vlastníkem firmy a aktivně vede rodinné vinařství v rodném Vinném. Patrik svůj první rodinný vinohrad vysadil ve dvanácti letech na místech, kde v roce 1867 sázel první vinohrad jeho praděd Michal Staško. První vyrobené víno se datuje k podzimu po jeho sedmnáctých narozeninách. Po ukončení gymnázia v Humenném vedla jeho cesta na Jižní Moravu, kde pokračoval ve studio na Mendelově Univerzitě v Brně v oboru vinařství a vinohradnictví a přes několik manažerských pozic ve vinařstvích a po studijní cestě Austrálií se usadil u Mikulova. V roce 2010 založil malé vinařství Naturvini v Bavorech, v malebné vinařské vísce, nacházející se blízko historického Mikulova, pod úpatím Pálavských vrchů. Ve vinařství zúročuje všechny vědomosti a zkušenosti, aby je mohl předat svým dvěma synům, Michaelovi a Jurajovi. Naturvini vyrábí vína z tradičních moravských vinic. Vinařství se také specializuje na výrobu specialit z vína - vinných omáček a hořčic, vinného želé a originálních marmelád či ovocných pomazánek z hroznů jednotlivých odrůd. To vše podle prapůvodních domácích moravských receptur.

Pečená jehněčí kýta s vinnou omáčkou a rozmarýnem
Pečená jehněčí kýta s vinnou omáčkou a rozmarýnem
Naturvini - Moravská vinná omáčka
Moravská vinná omáčka

Smakujto.cz © 2015 - 2018 | Všechna práva vyhrazena