Sépiové tagliatelle s kuřecím masem

Autor receptu | Foto: Coolinari
Doba přípravy: 30 min
Porce pro 2 osoby
  • parmazán nebo kvalitní dlouhozrající sýr podle chuti
  • čerstvě mletý pepř a sůl
  • kůra z jednoho citronu
Kuřecí prsa nařežte na menší kostky, zalijte olejem, zasypte citrónovou kůrou a čerstvě mletým pepřem. Nechte dvě hodiny odpočívat.
Rozpalte pánev a orestujte kuře. Nezapomeňte dochutit solí. Ve větším hrnci vařte vodu, když vře osolte ji a přidejte hlavičky brokolice, stejně i sépiové tagliatelle. Vařte asi 4 minuty, těstoviny by měly být jako vždy al dente a za ty čtyři minuty bude určitě hotová i brokolice. Sceďte, kousek vody si však nechte stranou. Těstoviny a brokolici přidejte na pánev ke kuřecím prsům, promíchejte, podlijte vodou, ve které se vařily těstoviny, zasypte citronovou kůrou a opepřete. Na talíři jídlo posypte nastrouhaným sýrem a zalijte trochou řepkového oleje. Vychutnáte si je čisté, nebo s jemně opečenou česnekovou bagetkou.

Sépiové tagliatelle s kuřecím masem
Sépiové tagliatelle s kuřecím masem

Kategorie

Nepromeškejte vánoční box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.