Krémový Seafood Chowder s Captain Cat´s Môr

Krémový Seafood Chowder s Captain Cat´s Môr
Autor receptu | Foto: The Pembrokeshire Beach Food Company
Příprava: 55 minut
Porce pro 4 osoby

  • brambory středně velké 8 ks 
  • směs ryb - bílá a uzená a olejnatá ryba (např. losos), vše vykostěné a bez kůže 400g
  • krevety 200g 
  • mléko 350 ml
  • smetana na vaření (12%) 100 ml
  • rybí nebo zeleninový vývar, silný 350ml
  • cibule žlutá 1ks
  • česnek 2 stroužky
  • máslo 1 polévková lžíce
  • Captain Cat´s Môr kořenící směs (The Pembrokeshire Beach Food Company) 1 polévková lžíce
  • petržel hladkolistá, nať na ozdobu 
  • hrubá mořská sůl
  • pepř

1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit. Ryby nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme. Na másle v rozpálené pánvi osmažíme cibulku i česnek dozlatova, zasypeme kořenící směsí, přilijeme vývar a vaříme 10 minut na mírném plameni. Uvařené brambory scedíme.

2
Mezitím nalijeme mléko do hrnce a pozvolna vaříme na mírném plameni. Přidáme do něj 2/3 vařených brambor. Zbylou část brambor rozmixujeme na hladkou kaši a přidáme do mléka.
Osmaženou cibulku s kořením přidáme do hrnce ke směsi brambor a mléka. Přihodíme ryby a krevety a pozvolna vaříme, dokud nejsou ryby a mořské plody uvařené. Pak stáhneme z plotny a vmícháme smetanu. V případě potřeby ještě dochutíme solí a pepřem.

3
Servírujeme horké ozdobené petrželovou natí se světlou rozpečenou bagetou.

Kategorie

Nepromeškejte vánoční box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.