Bramborový rybí koláč s Captain Cat´s Môr

Bramborový rybí koláč s Captain Cat´s Môr
Autor receptu | Foto: The Pembrokeshire Beach Food Company
Příprava: 55 minut
Porce pro 4 osoby

  • rybí filet (např. treska), bez kůže 300g
  • rybí filet uzené tresky (Haddock), bez kůže 200g
  • rybí filet z lososa, bez kůže 200g
  • brambory 1kg, oloupané a nakrájené na silnější plátky 
  • sýr Cheddar, nastrouhaný 100g 
  • zelený hrášek 1 hrst

1
Rybí filety vykostíme, nakrájíme na větší kousky a dáme do hlubší pánve. Přilijeme mléko, přivedeme k varu, stáhneme plamen a vaříme, dokud nejsou ryby měkké. Uvařené ryby přendáme na talíř a mléko slijeme do menšího rendlíku.

2
Rozpálíme troubu na 180°C. Brambory dáme vařit do poloměkka. Mezitím si připravíme omáčku. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a opražíme ji dozlatova. Přilijeme trochu mléčného rybího vývaru, který jsme si odložili stranou, a rozmícháme na hustou kaši. Zbylé mléko postupně přiléváme a rozmícháváme na hladkou omáčku. Pak přidáme polovinu nastrouhaného sýra a směs koření.  Jakmile jsou brambory zpola uvařené, slijeme je.

3
Uvařené ryby promícháme s hrášek a omáčkou. Hmotu přemístíme do vymazané a vysypané (nejlépe keramické) pečící nádoby, nahoru naskládáme bramborové plátky a posypeme zbylým sýrem. Navrch ještě lehce posypeme kořenící směsí a pečeme v rozehřáté troubě cca 30 minut. Po upečení ihned servírujeme.

Kategorie

Nepromeškejte vánoční box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.