Mortar + Pestle

Tana Wanwatanakul, zakladatel značky Mortar+Pestle,Rýže Riceberry je původem z Thajska a nyní již více než 10 let žije ve Velké Británii. Jídlo bylo odjakživa nejdůležitější částí jeho života. Své zkušenosti a autentickou thajskou kuchyni se rozhodl představit ve své nové zemi. Kromě restaurace, kde nabízí to nejlepší z thajské gastronomie, uvedl na trh také řadu unikátních thajských rýží pod značkou Mortar+Pestle. Jedná se o nové druhy rýže, tzv. hybridní, které jsou díky nižšímu obsahu sacharidů a cukrů mnohem zdravější alternativou ke klasickým rýžím. Liší se i barvou a jsou po uvaření jemně nadýchané a krásně voňavé.

Název značky je inspirován způsobem přípravy jednoho z nejtypičtějších thajských pokrmů Som Tum (směs syrové papayi, rajčat, fazolí, arašídů, krevet, chilli a česneku doplněná kokosovým cukrem, limetkovou šťávou a rybí omáčkou), při jehož správné přípravě se využívá právě hmoždíř a palička (angl. Mortar+Pestle).

Mortar + Pestle - Riceberry rýže
Mortar + Pestle - Riceberry rýže


Smakujto.cz © 2015 - 2018 | Všechna práva vyhrazena