Babiččin erteplový mls 

Babiččin erteplový mls s Granny´s dresinkem s estragonem
Autor receptu | Foto:  Scarlett & Mustard
Příprava: 65 minut
  • brambory na pečení (typ A nebo B), středně velké
  • pancetta
  • jarní cibulka
  • řepkový olej

Postup:

1
Rozehřejeme troubu na 180°C. Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a několikrát propíchneme vidličkou. Potřeme řepkovým olejem a ze všech stran posypeme mořskou solí. Pečeme cca 1 hodinu, v závislosti na velikosti brambor. 

2
Mezitím v pánvi opečeme dohromady pancettu a jarní cibulku dozhnědnutí. Osmaženou směs přendáme do větší mísy.  

3
Upečené brambory vyjměte z trouby, rozkrojte na podélně na poloviny. Změklé vnitřky brambor vydlabeme polévkovou lžící do mísy k pancette a cibulce. Přilijeme dresink a vše dohromady promícháme. Bramborové košilky naplníme zpět bramborovou směsí, posypeme parmazánem a dáme na pár minut zapéct pod gril do trouby. Podáváme horké, dozdobené pažitkou a kapkami dresinku.

Babiččin erteplový mls

Kategorie

Nepromeškejte vánoční box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.