Pesteria

psteria logoVyrábět pesto z vlastních bylinek a podle tradičních, původně italských, receptur spolu s fantazií, která je pro tento produkt typická i v různých oblastech Itálie, a doplnit tak trh jednoduchým produktem ze špičkových surovin, byly hlavními důvody, proč vznikla Pesteria. První várka pest vznikla spíše jako dárek pro kamarády a vlastní spotřebu a až následná poptávka z řad kamarádů přiměla Jakuba Zelfela a Šimona Podehradského vážně uvažovat o Pesterii jako o projektu, který stojí za zvážení. Pustili se tedy do výroby. Většinu bylinek na pesta si vypěstují sami, ostatní dováží z Itálie, včetně sušených rajčat. Nabídka však není celoroční. Mimo sezonu vyrábí jen pesta ze sušených rajčat a pesta olivová, protože bylinky, které se pěstují přes celý rok, obsahují příliš vody, a to se projeví i na chuti i kvalitě. V Pesteria pestech je výjimečný vysoký podíl pevné složky, který spolu s použitím tradičních surovin ve výjimečné kvalitě odlišují Pesteria pesta od ostatních na trhu. Kromě klasických kombinací mají v sezóně na výběr také rukolové i šalvějové pesto a pesto z fialové bazalky, která má oproti té zelené výraznější chuť. Pesteria plánuje v tomto roce rozšířit nabídku o kvalitní suroviny z Italie, třeba proto, aby si každý mohl zkusit vyrobit pesto doma.

Jakub Zelfel Šimon Poděhradský
Výrobci pesta a zakladatelé značky Pesteria, Jakub Zelfel a Šimon Poděhradský
pesto Pesteria Pesto Pesteria
Pesta Pesteria

Smakujto.cz © 2015 - 2018 | Všechna práva vyhrazena