Krůta Kiev se Smelly Garlic, kokosem a Pecky Peanut

Krůta Kiev se Smelly Garlic a kokosem
Autor receptu | Foto: Duncan Parsonage z Dunk Kitchen

Příprava: 35 minut
Porce: pro 4 - 6 osob

Masové těsto
  • krůtí maso mleté (nejlépe ze stehna) (lze použít vepřové maso) 750g 
  • smažená cibulka křupavá 40g 
  • curry práškové (pálivost dle preference) 2 vrchovaté čajové lžičky
  • sůl
  • rostlinný olej na smažení
  • sezamový olej (nemusí být)

Náplň Trojobal

Postup
1
Do větší mísy dáme krůtí maso, curry, sůl a cibulku a důkladně prohněteme, aby vzniklo masové „těsto“. Směs zakryjeme fólií a dáme odpočinout do chladničky. Mezitím si připravíme náplň - v menší misce promícháme sýr s česnekovou směsí.
Krůta Kiev se Smelly Garlic a kokosem - Cheeky Food
2
Masovou směs vyjmeme z chladničky a rozdělíme na 4-5 stejně velkých částí. Za pomoci rukou namočených do vody vytvoříme kulaté placičky cca o velikosti pivního tácku. Sýrovou kořeněnou náplň rozmístíme doprostřed každé z placiček ve stejnoměrném množství. Uchopíme konec placičky a opatrně uzavřeme tak, aby vznikl váleček. Náplň musí zůstat uvnitř, nesmí vytékat. Pokud se masová košilka protrhne, „zalepíme“ masovou směsí. Takto postupujeme u všech placiček. Masové válečky dáme zchladit, nejlépe na 10-15 minut do mrazáku (položíme např. na talíř).
Krůta Kiev se Smelly Garlic a kokosem
3
Mezitím si připravíme suroviny na trojobal. Do misky rozklepneme vejce a vyšleháme vidličkou. Do další misky vysypeme kokos, Pecky Peanut směs a do hlubokého talíře mouku. Zchladlé masové válečky vyjmeme z mrazáku a postupně je obalujeme v mouce, vejci a nakonec v kořeněném kokosu. Každý váleček obalíme dvakrát.
Krůta Kiev se Smelly Garlic a kokosem
4
V hlubší pánvi rozpálíme olej. Přilít můžeme trochu sezamového oleje pro dosažení extra oříškové chuti. Válečky smažíme ze všech stan dozlatova. Po usmažení je na plechu dopečeme cca 10 minut v troubě. Podáváme se zeleninovým salátem.
Krůta Kiev se Smelly Garlic a kokosem

Kategorie

Nepromeškejte vánoční box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.