![]() |
Autor receptu | Foto: The Foraging Fox |
Příprava: 35 minut Porce pro 4 osoby |
Na burgery: |
|
|
Na kompletaci: |
|
|
Postup |
1 Lososa nakrájíme na malé kostky. Nastrouháme zázvor a koriandr nasekáme najemno. V blenderu umixujeme lososa spolu se zázvorem, koriandrem, kari pastou, sojovou omáčkou, solí a pepřem na hrubě mleté maso. Z těsta vytvarujeme 4 burgerové placky a dáme odležet do chladničky. 2 Mezitím si rozpálíme gril na vyšší teplotu. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Avokádo vypeckujeme, nakrájíme na plátky a pokapeme šťávou z limetky. Čistý grilovací tál potřeme olejem a dáme na něj lososové burgery a necháme grilovat 4-5 minut. Pak Burgery otočíme a opět grilujeme dalších 3-5 minut. Jakmile burgery otočíme, dáme na tál krátce rozpéct burgerové housky. 3 Na spodní část housky namažeme likovou pastu a navrstvíme na ni postupně salát smíchaný s lístky koriandru, cibuli, avokádo, řeřichu, grilovaný burger, kečup, salát. Vrchní část housky potřeme dostatečným množstvím lilkové pasty nebo kečupu a servírujeme. |
TIP: Jednoduchou obměnou náplně housky vytvoříte dokonalé letní pohoštění. Pro přípravu hovězího burger přimíchejte do masové směsi Fiery Seaweed Pepper - pikantní směs koření s mořskými řasami (Cornish Sea Salt Co.) a nasekanou petrželku. Burgery můžete doplnit i grilovanými Portobello žampiony či grilovanou cibulkou se žampiony. |
![]() |
![]() |
Kečup z červené řepy Original | Kečup z červené řepy HOT |
![]() |
Kečup z uzené červené řepy |
Smakujto.cz © 2015 - 2018 | Všechna práva vyhrazena