Hovězí roláda s Moravskou vinnou hořčicí

Hovězí roláda s Moravskou vinnou hořčicí
Autor receptu: Šmakujto | Foto: Naturvini

Příprava: 15 minut + pečení 4 hodiny
Porce pro 8 osob

Ingredience

  • hovězí pupek 1,5 kg
  • hovězí vývar domácí 1 – 1,5l
  • Moravská vinná hořčice (Naturvini) 100g
  • kapie 2ks
  • kyselé okurky malé 5ks
  • cibule 1ks
  • hladká mouka
  • sůl, pepř
  • potravinářský provázek

Postup

1
Plát hovězího pupku odblaníme, osolíme, opepříme a potřeme vinnou hořčicí z odrůdy MERLOT. Potřený plát hovězího pupku smotáme jako roládu, pevně zatáhneme a převážeme provázkem. Roládu potřeme hořčicí i na povrchu a necháme odležet v chladničce nejlépe do druhého dne.

2
V den přípravy zprudka opečeme roládu v pánvi na troše oleje, aby se maso zatáhlo. Cibulku nakrájíme nahrubo a necháme ji na troše oleje zesklovatět. Přemístíme ji do hlubokého pekáče. Orestované maso přendáme do pekáče na orestovanou cibulku a zalijeme vývarem tak, aby bylo maso do poloviny ponořeno. Pod pokličkou „táhneme“ v troubě min. 4 hodiny. Po 2 hodinách zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme vývar a opět „táhneme“ pod pokličkou zbylé dvě hodiny. Jakmile je maso hotové, vyjmeme jej z pekáče a opatrně odstraníme provázek. Maso by mělo být nádherně měkké a mělo by se rozpadat.

3
Vývar doplníme o čajovou lžičkou vinné hořčice, na menší kousky nakrájenou kapií a na kolečka nakrájenými okurkami. V hrnu rozmícháme trochu hladké mouky s vodou, přilijeme do omáčky, pořádně promícháme a necháme cca 20 minut za občasného míchání povařit. Jakmile je omáčka hotová, opatrně nakrájíme maso na silnější plátky. Podáváme s jasmínovou rýží nebo bramborami.

Kategorie

Nepromeškejte vánoční box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.