Pasta Culinaria

Psal se rok 2011, kdy Janu Řepovi a jeho kolegům, majitelům značky Pasta Culinaria, nabídla kamarádka starší stroj na výrobu těstovin. Její nabídku přijali, aniž by tušili, co s ním. Nejprve zkoušeli vyrobit těstoviny ze surovin dostupných v České Republice, ale výsledek nebyl uspokojivý. Vyjeli tedy za hranice, do Itálie, jezdili, sháněli a vyptávali se ... až dorazili do oblasti Perugie k mlýnu Molitoria Umbra s dlouholetou tradicí v pěstování a zpracování tvrdozrnné pšenice. Majitelka mlýna je ohromila. Nabídla jim, že semolinovou mouku, kterou potřebují, nechá na zakázku umlít a na zpáteční cestu je vybavila důležitými radami. Tak začal šéfkuchař Jan Řepa a jeho tým experimentovat s výrobou těstovin. Jako v každé výrobě, i Jan Řepa vyvíjel produkty stylem pokus - omyl, než se dostavily první, relativně uspokojivé výsledky. Věděli jak těstoviny vyrobit, co je k tomu potřeba, jak dlouho mají těstoviny sušit, ale netušili, jakým způsobem těstoviny ochutit tak, aby byly zcela jedinečné a výrazné chuti. Vsadili tedy na použití kvalitních čerstvých surovin od místních dodavatelů a farmářů v nejvyšší kvalitě. Představy a snyo kvalitní pastě se začaly naplňovat. Dnes vyrábí těstoviny v mnoha příchutích, několika druzích mouky a produktových řadách. Neustále doplňují a rozšiřují nabídku o nové produkty. Věří, že vše, co dělají, dělají na 100% a s láskou.

Jan Řepa v akci Sépiové tagliatelle s panenským olivovým olejem

                                                  


Smakujto.cz © 2015 - 2018 | Všechna práva vyhrazena