Losos s krevetami, kuskusem a grilovanou zeleninou

Autor receptu: Jan Lankaš z Domácí vaření
Příprava: 30 minut
Porce pro 4 osoby
  • filety z lososa, s kůží 4 ks
  • velké celé krevety (syrové nebo předvařené) 8 ks
  • cuketa ½
  • lilek ½
  • červená paprika ½
  • koření Original Sea Pepper (Cornish Sea Salt Co.) 1 čajová lžička
  • olivový olej
  • máslo
       Kuskus:
  • Kuskus 250 g
  • domácí vývar kuřecí nebo zeleninový – množství dle instrukcí u kuskusu (cca 250 ml)
  • červená cibule malá 1 ks
  • červená paprika ½
  • jarní cibulka 1 ks
  • máslo 10 g
  • sůl, pepř

Postup:

1
V pánvi na mírném plameni mírně prohřejeme olivový olej s kořením Original Sea Pepper. Rybí filety potřeme směsí ze všech stran kromě kůže. Krevety potřeme celé a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme cuketu a lilek na 1 cm silná kolečka a osolíme. Papriku rozkrájíme na větší kousky.

2
Pro přípravu kuskusu nakrájíme červenou cibuli a papriku najemno a orestujeme na oleji do změknutí. Přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a opečeme. Přisypeme kuskus a orestujeme ho. Zalijeme vývarem, promícháme a necháme krátce provařit. Přidáme máslo pro zjemnění chuti a odstavíme.

3
Cuketu a lilek osušíme papírovou utěrkou a spolu s paprikou je opečeme na oleji. Lehce osolíme a opepříme. V pánvi na másle současně grilujeme lososa nejprve kůží dolů, přibližně 4 minuty (podle výšky filetu), potom otočíme a pokračujeme v grilování ještě 1 minutu. V druhé pánvi současně grilujeme krevety, po 2-3 minutách je otočíme a grilujeme další 2 minuty. Pokud použijeme předvařené krevety, stačí je opéct. Kuskus dochutíme solí a pepřem a servírujeme spolu s grilovanou zeleninou, lososem a krevetami.

Kategorie

Nepromeškejte vánoční box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.