Pečená brambora s Bacon Jam

Šmakujto Bacon Jam
Šmakujto Bacon Jam
Autor receptu: Eat17 Bacon Jam

Příprava: 60 minut
Porce pro 2 osoby 

  • velká brambora na pečení 2 ks 
  • čerstvý měkký sýr 2 velké vrchovaté lžíce
  • Bacon Jam (Eat17 Bacon Jam) 2 pořádně vrchovaté lžíce
  • jarní cibulka 2 ks
  • olivový olej
  • sůl

1
Brambory důkladně omyjeme, osušíme a 6x propíchneme vidličkou. Brambory potřeme olivovým olejem a ze všech stran posypeme mořskou solí. Pečeme v troubě na mřížce při teplotě 200°C asi 60 minut. Upečené brambory by měly být na zmáčknutí měkké a mít křupavou slupku.

2
Mezitím vyndáme sýr z chladničky a jarní cibulku nakrájíme najemno. Bacon Jam prohřejeme v malém rendlíku (nevaříme), aby se rozvinuly vůně. Upečené brambory přikryjeme na talíři nebo prkénku na pár minut alobalem, pak nařízneme do kříže a přes utěrku promáčkneme, aby se rozevřely. Plníme sýrem, teplým Bacon Jam a nakonec posypeme jarní cibulkou.

Skvělé, snadné a efektní!

Kategorie

Nepromeškejte vánoční box

Zbývá již jen:

Dní
Hodin
Minut

Smakujto.cz © 2015 | MONSTER MEDIA, s.r.o.